Després d’anar en Ferrari durant tot cap de setmana, ens toca tornar a l’esplai i agafar el tractor, deia un dels participants a la valoració de l’Escola d’Esplac. I és que ha estat un cap de setmana molt intens, ple de noves idees, debats i nous reptes per assolir. En definitiva, a partir de tot el coneixement compartit i construït s’han obert moltes oportunitats d’intercanvi i creixement pels esplais.

Ha estat molt gratificant poder comptar amb 23 persones expertes en l’educació d’infants i joves des de diferents àmbits i amb 77 participants de 30 esplais. Poder escoltar les seves experiències, tenir converses interessants i reflexionar sobre l’esplai és una manera més de donar sentit a tot el que fem. I alhora, de donar-nos a conèixer.

Però això no queda aquí, tenim molt per aprendre i ens queda molt camí per fer. Volem que tot el coneixement adquirit a Castellnou del Bages sigui compartit amb la resta de monitors i monitores d’Esplac. És per això, que en breu compartirem les conclusions i les vídeo-ponències a través d’aquest web.

El següent repte és la Monifesta’t 2014, on tots els equips de monitors i monitores tindran l’oportunitat d’aportar el seu granet de sorra a la revisió del projecte educatiu dels esplais d’Esplac. Serà el cap de setmana el 26 i 27 d’abril a Vila-seca, Camp de Tarragona.

Aprofitarem l’oportunitat que ofereix un espai de trobada tant important com aquest per fer un punt i seguit a la revisió del projecte educatiu. Val la pena trobar i sobretot compartir, els “perquès” que ens porten a fer esplai d’una manera concreta i no “fer-ho així perquè s’ha fet sempre”, per poder-ne extreure els punts en comú que tenim els esplais.

Per tal d’organitzar les formacions i els debats del dissabte a la tarda de la Monifesta’t convoquem al grup de treball per la revisió del projecte educatiu dos dies: 4 de març i 1 d’abril a les 19h a Avinyó. Esperem la participació de totes les persones que us hi heu involucrat en els darrers mesos.

Ara toca seguir compartint debats perquè res ens aturi!! Propera parada: #monifestat14