Esplais Catalans volem fer arribar el comunicat de l’esplai Clupi, Club Infantil Cerdanyola, enfront de l’acusació de 5 monis de l’esplai:

Comunicat monitores encausades Clupi:

Des del Club Infantil Cerdanyola (Clupi, esplai d’Esplais Catalans) ens trobem en una situació difícil i dolorosa. Cinc dels nostres monitors i monitores (el Bernat, la Berta, el Joan, l’Elena i el Guillem) es troben encausats pels fets que es van produir el 29 de Maig passat al barri de Sants durant el desallotjament de Can Vies.

Com a monitors i monitores voluntaris d’esplai creiem en l’educació en el lleure com a eina de transformació social. Promovem així, valors com la solidaritat, el respecte mutu amb les persones i l’entorn, la participació infantil, el creixement personal, l’esperit crític, la convivència, la pau, el diàleg, la cooperació, la comprensió i la justícia social.

Aquell dia vam baixar al barri de Sants en solidaritat amb les veïnes que de forma pacífica van organitzar una cassolada per reclamar una resolució del conflicte mitjançant el diàleg.
Ara se’ls acusa d’uns fets en els que no van participar i dels quals són innocents, i que a més a més, són totalment contraris als nostres principis. Se’ls demana 5 anys i 10 mesos de presó a cadascun d’ells.

Des del Club Infantil Cerdanyola (CLUPI) i amb el suport d’Esplais Catalans demanem l’absolució per a totes elles.

(*fotografia de Gorka Leiza a l’entrevista als cinc monis apareguda al diari La Directa)