Esplac inicia el febrer realitzant el curs formatiu Teresa Claramunt per a dirigents de l’entitat

Aquest cap de setmana, les persones dirigents de l’entitat s’han trobat per realitzar el curs Teresa Claramunt a l’Alberg Xanascat de Manresa. Equips Generals de Sector (EGS), Representants de Comissió (RdC) i membres de l’Equip de Coordinació (Equico) han passat dos dies formant-se al voltant de què vol dir ser dirigent. El curs ha permès debatre i definir objectius sobre com les persones voluntàries, les dirigents, poden aportar el seu granet de sorra a l’entitat. A més, totes les formacions s’han dut a terme per persones exdirigents coordinades per l’Escola Lliure el Sol.

Les participants han dedicat gran part del cap de setmana a parlar sobre que vol dir ser dirigent, compartint pors, reptes i traçant línies en comú respecte a la seva figura dins d’Esplac. A més, també han pogut compartir quines són les responsabilitats que han d’assumir les persones dirigents i quines eines es poden aplicar per arribar d’una forma més directe als esplais. A banda, també han debatut sobre el relleu de les persones voluntàries dins la pròpia entitat.

Durant el dissabte, també van dur a terme una dinàmica de comunicació efectiva i contacte amb els mitjans de comunicació. En ella es van marcar com a objectiu poder expressar clarament quin tipus d’entitat som i estan representant. Van aprofitar també per parlar i crear debats sobre l’estructura d’Esplac, fent històric, per conèixer el d’on venim i crear línies de treball enfocades al on volem anar.

Finalment, el diumenge van profunditzar sobre les organitzacions transformadores: quins són els valors d’Esplac i com es poden portar de manera pràctica a l’entitat. Va ser un espai on es van poder qüestionar que es necessita canviar de l’estructura de l’entitat per tenir aquets valors més presents.