El passat cap de setmana, 15 i 16 de juny, les dirigents d’Esplais Catalans es van reunir a Viladrau per fer el darrer Gran Comitè abans de començar l’estiu.

Arriba l’estiu i és temps de preparar els campaments, colònies i rutes i gaudir de les vacances amb l’esplai, la família i els amics. Però, abans, és important aturar-se i mirar què s’ha fet fins ara i cap a on volem anar, per engegar amb nous projectes i energia el curs vinent. Això és el que es va fer en aquest Gran Comitè d’Esplais Catalans, quart i últim d’aquest curs, on l’Equip de Coordinació, els Equips Generals dels diferents sectors geogràfics, les Representants de les Comissions i la Coordinació Tècnica(*) van reunir-se per formar-se, debatre i posar en comú les valoracions del curs als sectors.

El cap de setmana va començar a l’esplai Guai de Palou (Vallès Oriental), on totes les monitores d’Esplac estaven convidades a formar part d’aquest espai de participació en el que es va parlar dels objectius estratègics i dels projectes de l’associació. Per la tarda, les dirigent es van desplaçar-se a Viladrau (Osona) i van realitzar una formació de 4 hores sobre agressions, amb la facilitació de l’Èlia Torrescasana.

El diumenge van despertar amb un sol radiant, i el bon temps va permetre fer dinàmiques a la fresca, tant en petits grups com en un format més general. Per una banda, es va començar a preparar l’Assemblea General Ordinària 2019, i per altra, es van resoldre dubtes i inquietuds sobre les visites de les activitats d’estiu dels esplais.

A més, les dirigents van compartir quin és l’estat del relleu dins dels Equips Generals de Sector de cara al curs vinent i quines estratègies utilitzen per donar la benvinguda a les persones interessades en formar-ne part.

Una jornada molt profitosa, plena de debats, feina i cohesió. Ara toca seguir treballant! Som #monisimparables!

.

*Qui és qui al Gran Comitè?

  • L’Equip de Coordinació (EquiCo) són les persones voluntàries que lideren l’associació i que són escollides a l’Assemblea General Ordinària per un mandat de 2 anys.
  • Els Equips Generals dels Sectors (EGS) són les persones que coordinen l’acció dels sectors geogràfics amb unes funcions semblants a l’Equip de Coordinació però en l’àmbit del Sector Geogràfic.
  • Les Representants de les Comissions (RdC) són les persones que representen cada comissió i que aporten una visió especialitzada i transversal en les decisions que es prenen a l’entitat.
  • La Coordinació Tècnica (CT) són la representació de les treballadores que realitzen el treball quotidià d’Esplais Catalans.