Des d’Esplais Catalans hem creat un pamflet informatiu per animar nens i joves de Catalunya a participar als esplais d’Esplac

Som uns quants i tenim força, però en volem ser més i més diversos. És per això que des d’Esplais Catalans, i en el marc del projecte d’Inclusió i Diversitat, hem dissenyat un fulletó per explicar a tothom d’una manera senzilla i entenedora què és l’esplai i què hi fem. La finalitat d’aquesta iniciativa és fer arribar la informació als sectors de la població catalana que no ens coneixen, per ampliar l’àmbit d’actuació d’Esplac i, d’aquesta manera, aconseguir que els esplais siguin més representatius de la realitat socioeconòmica i cultural del territori. I per aquest motiu el fulletó estarà disponible en quarte idiomes: català, castellà, anglès i àrab.

“L’esplai és un espai on ens divertim i descobrim el món jugant. Hi fem nous amics i amigues!”

“A partir de jocs, gimcanes i manualitats, les i els participants aprenem a treballar en equip i a gestionar les emocions.”

“La majoria d’activitats les realitzem el dissabte al matí o a la tarda, però també marxem de campaments, colònies i rutes.”

Per iniciar la difusió del pamflet i donar-nos a conèixer a tothom, obrim les portes a tots els esplais d’Esplac perquè demanin les còpies que vulguin de cada idioma enviant un missatge electrònic a esplac@esplac.cat. Les podreu passar a buscar per la seu del vostre sector. Endavant!


Per aconseguir ser entitats més diverses i més representatives del nostre teixit social, hem d’obrir debat i assolir una posició consensuada en l’equip de monitors i monitores. Cal que totes anem en la mateixa direcció i en tinguem les mateixes ganes. Per això, a banda del pamflet, hem creat aquest dossier de suport que pretén facilitar algunes idees per obrir debat en les assemblees de monis i alhora aportar-nos recursos per donar a conèixer els esplais a entitats, associacions i serveis que poden ajudar-nos a acollir la diversitat del nostre entorn.

Amb la col·laboració de: