Infants i joves d’Esplais Catalans reivindiquen, en motiu de la Diada Universal dels Drets dels Infants, ser escoltats i tenir un paper actiu en la presa de decisions que els afecten de manera directa en aquesta pandèmia

El 20 de novembre de 1989 les Nacions Unides van aprovar la Convenció sobre els Drets de l’Infant com a complement a la Declaració Universal dels Drets Humans, donant així un protagonisme específic a les nenes i els nens, que sovint pateixen greus vulneracions dels seus drets com a ciutadanes i ciutadans. Avui, 20 de novembre de 2020, els infants i joves dels esplais d’Esplac tenen més present que mai el significat d’aquesta data; aprofiten per reivindicar aquests drets, promocionar-los, i difondre’ls entre el conjunt de la societat. 

És per això que estrenen avui una campanya. Una acció en la que pretenen posar de manifest la necessitat que els seus drets siguin tinguts en compte, igual que es fa amb tots els altres col·lectius. Demanen que les noves normatives i regulacions que s’incorporaran al llarg de la “desescalada” es revisin també des d’una perspectiva de la infància i no només des de les necessitats i visió dels adults.

La campanya consisteix en la publicació per part dels infants i joves, a les seves xarxes socials personals, de vídeos on apareixen parlant a càmera, però sense volum. Seguidament, redirigeixen els seus contactes a la pàgina d’Instagram @tornamlaveu, creada per l’ocasió, on s’uneixen les reivindicacions de tots aquests infants en una sola plataforma

El primer pas per fer arribar la seva veu a la resta de la societat, diuen, és que les persones adultes els i les escoltin. Per això, animen a tothom a escoltar, en els vídeos que han penjat, quins són els seus reclams, necessitats, desitjos, preocupacions i propostes.

Us convidem a totes i tots a fer-hi un cop d’ull, tant a la pàgina d’Instagram com a la pàgina web que han habilitat per aquelles persones que no tenen xarxes socials.