El tema central de la nova edició de l’Escola d’Esplac serà l’educació emocional perquè així ho hem decidit els esplais. És el primer cop que es decideix el tema de l’Escola d’Esplac entre tots els esplais i creiem que té sentit després de tot el procés de revisió del projecte educatiu dels darrers tres cursos.

Els esplais han decidit treballar l’educació emocional entre els temes prioritaris a aprofundir i millorar en la nostra pràctica educativa: l’educació emocional, la inclusió de la diversitat, l’educació popular, el treball en xarxa i l’educació per la salut. Aquests temes van sortir de les valoracions de la darrera Escola d’Esplac 2014, de la Monifesta’t 2014 i de les conclusions de cadascuna de les formacions de la Monifesta’t.

L’Escola d’Esplac 2015 serà els dies 7 i 8 de febrer a l’alberg Torre Ametller de Cabrera de Mar. L’emplaçament va ser escollit per complir les millors condicions d’ubicació i infraestructura. A més, havia de ser un lloc on es pugues arribar en transport públic per tal de facilitar la mobilitat dels participants.

Una altra novetat d’enguany és l’obertura d’una part de l’Escola d’Esplac a d’altres persones de l’associacionisme juvenil i l’educació. Volem que aquestes persones puguin aprofitar aquests recursos i coneixements, a més de poder-nos enriquir amb altres visions i realitats properes o semblants a l’esplai.

Els objectius de l’Escola d’Esplac d’enguany són:

  • Identificar els valors que fomentem de l’educació emocional amb els infants i joves.
  • Descobrir què fem sobre educació emocional a l’esplai.
  • Prendre consciència de com treballem aquesta temàtica a l’esplai.
  • Trobar pràctiques i dinàmiques per millorar l’educació emocional a l’esplai.

Estigueu ben atentes perquè les inscripcions seran del 8 al 25 de gener. Durant el mes de gener us presentarem el programa. L’any passat vam ser més de 30 esplais i 68 participants totals, esperem que la participació segueixi creixent per continuar reflexionant, fent-nos preguntes, trobant respostes, formant-nos… Com més participació, més aprenentatge!

Finalment, per refrescar la memòria trobareu al web un resum de l’Escola d’Esplac de l’any passat i al Youtube totes les ponències i les entrevistes posteriors a les ponents que es van dur a terme.