El 22 de març més de 600 infants, monitors, monitores i famílies dels esplais de Barcelona demanaran locals dignes per fer-hi la seva activitat educativa.

 Durant tot el Dia Localitza’t els esplais sortiran als carrers de Barcelona per fer activitats i acabaran la jornada amb una manifestació i la lectura d’un manifest.

El Dia Localitza’t -22 de març- és el dia que els esplais membres d’Esplais Catalans sortirem al carrer per fer visible la nostra tasca educativa i demanar locals dignes on dur a terme la nostra activitat. El Projecte Localitza’t ha organitzat aquesta jornada que pretén ser festiva i reivindicativa alhora per donar a conèixer la problemàtica de la manca de locals que pateixen moltes entitats de lleure infantil i juvenil. Així mateix, l’acte pretén ser un reconeixement al pes que tenen l’educació no formal i al voluntariat en el dia a dia dels esplais del nostre país.

Durant el Dia Localitza’t traurem l’esplai al carrer. És per això que al llarg de tot el matí, i en diferents places del centre de Barcelona, realitzarem un seguit d’activitats. A les 16h, i després d’un dinar de carmanyola a la Plaça de Catalunya, iniciarem una manifestació que pretén agrupar infants, joves, famílies, monitors i monitores, i que acabarà a la Plaça de Sant Miquel. Allà farem una lectura del manifest del Projecte Localitza’t i tancarem la jornada amb animació infantil.

Horari detallat de les diverses activitats de la jornada:

HORARI

ACTIVITAT

LLOC

11.30

Trobada i explicació de les activitats amb els infants

Places assignades

12.00

Realització de les activitats*

14.00

Dinar de germanor

Plaça Catalunya

15.00

Migdiada popular i descans

16.00

Trobada amb les famílies

16.30

Manifestació*

Lectura del manifest

Plaça Catalunya – Portal de l’Àngel – Plaça Nova – Carrer del Bisbe – Plaça Sant Jaume – Plaça Sant Miquel

18.00

18.30

 Animació infantil

(Noè Rivas)

Plaça Sant Miquel

* Activitats del matí

Durant tot el matí realitzarem activitats segons diferents grups d’edat en places del centre de Barcelona. Les activitats començaran a les 11,30h i la distribució dels espais serà la següent:

  • Plaça Sant Felip Neri: Xics (4-7 anys)
  • Plaça del Rei: Petits (7-9 anys)
  • Plaça Sant Miquel: Mitjans (9-12 anys)
  • Avinguda de la Catedral: Grans (12-15 anys)
  • Plaça de la Mercè: Joves (15-17 anys)

* Manifestació

La concentració està programada sobre les 16h a la Plaça Catalunya per tal de poder iniciar la manifestació a les 16,30h. El recorregut transcorrerà pel Portal de l’Àngel, l’Avinguda de la Catedral, el carrer del Bisbe, la Plaça de Sant Jaume i la Plaça de Sant Miquel, on acabarà. Aproximadament a les 18,30h farem la lectura del manifest i tancarem la jornada amb l’animació infantil a càrrec de Noè Rivas.

Tot i que l’acte està organitzat pel Projecte Localitza’t, d’Esplais Catalanas, la manifestació està oberta a que hi puguin participar d’altres entitats educatives. Així doncs, s’espera una nombrosa participació d’esplais, caus i d’altres entitats d’arreu de Catalunya. Al llarg de tot el recorregut estarem acompanyats per grups de percussió, gegants, capgrossos i d’altres sorpreses que ja descobrireu.

* Premsa

Per donar a conèixer a la ciutadania aquesta activitat i fer ressó de les nostres demandes, convoquem a la premsa a venir a cobrir el Dia Localitza’t. Per a més informació descarregueu el dossier de premsa.

Descarregar dossier de premsa