El passat dijous 25 de febrer el Grup de Treball d’Inclusió i Diversitat ens vam trobar a Esplac per començar a donar forma i contingut al projecte al voltant de la diversitat, la interculturalitat i la inclusió social.

La tasca del grup de treball que tot just engega motors es centrarà en la revisió de materials ja existents, que volen donar suport en la reflexió, debat i assoliment del model d’inclusió social als esplais. Tanmateix, considerem clau fer difusió de tots aquells recursos existents al Banc de Recursos d’Esplac -propis i externs d’altres agents educatius- relacionats amb la temàtica: protocols davant situacions de maltractament infantil, com millorar la nostra relació amb Serveis Socials, prevenció de la mutilació genital femenina… i en aquesta línia, ens proposem crear-ne de nous que puguin servir-nos als esplais!

Volem conèixer bones pràctiques i recursos que els esplais fem servir per treballar la inclusió a l’esplai; o no per treballar-la, sinó per assolir-la! Si tens idees, ganes de participar i dir la teva, el proper GT serà el 20 de juny a les 18:30h a Esplac. Mentrestant, pots escriure a barcelona@esplac.cat amb les teves propostes!

Fins llavors, mantenim les Trobades d’intercultualitat -formacions conjuntes amb el grup de recerca ERDISC de la UAB- per formar-nos al voltant de la diversitat cultural a l’esplai. La segona sessió serà l’11 de març a les 17:00h a Esplac! Si hi volem participar, cal confirmar a barcelona@esplac.cat.