La tradicional trobada del sector, que es celebrarà el cap de setmana del 19 i 20 de novembre, comptarà amb més de 400 participants

Els esplais del Baix Llobregat han escollit la localitat de El Papiol, de 4.000 habitants, per a realitzar la seva tradicional trobada d’infants, joves, monitors i monitores amb l’objectiu de celebrar i reivindicar el Dia Universal dels Drets dels Infants (DUDI). Enguany els participants podran gaudir de jocs, tallers i gimcanes durant tot un cap de setmana sencer.

La trobada, en la qualparticiparan 400 persones de sis esplais del Sector Baix Llobregat, no només servirà per a que els participants reivindiquin, a través de l’educació en el lleure, la importància dels Drets dels Infants, sinó que també suposarà un repte logístic pel municipi.

Com cada any els esplais del Baix Llobregat organitzen una trobada per a què infants i joves prenguin consciència dels seus drets mitjançant activitats que han estat organitzades pels propis monitors i monitores. Per tal de treballar els drets dels infants d’una forma dinàmica, lúdica, i alhora pedagògica, s’han creat jocs, tallers i gimcanes que giren al voltat d’un fil conductor: la diferència d’oportunitats que tenen infants i joves de diferents països del món. Tanmateix, l’activitat també té l’objectiu de fomentar la cohesió entre els esplais del sector, així com potenciar el sentiment de pertinença en el mateix.

La peculiaritat de la trobada d’enguany és que tindrà una durada de dos dies: s’iniciarà el dissabte al matí per als més petits i petites i s’allargarà fins el diumenge al migdia per als infants i joves més grans de dotze anys. A la tarda es realitzarà un manifest on tots els participants reivindicaran la importància dels drets dels infants i, posteriorment, els més grans es quedaran a dormir al pavelló del municipi.

Aquest esdeveniment no només és important pel model pel qual ha apostat el sector, sinó que també esdevé una oportunitat i un repte pel poble acollidor. Oriol Campderrós, responsable de l’Esplai Pa amb tomàquet (PAMTU) –l’esplai amfitrió-, explica que un dels motius pels quals el Papiol ha estat escollit el municipi que acull l’activitat és per què aquest any l’esplai celebra els seus 10 anys. A més, en paraules del regidor de festes i joventut, Adrià Rius i Pla, “reunir més de 400 persones en un poble de 4000 habitants és un fet destacable, sobretot per l’increment de població que viurà el municipi durant el cap de setmana”. No obstant això, l’Ajuntament del municipi ha treballat colze a colze amb l’entitat organitzadora per tal d’optimitzar recursos i aconseguir dur a terme una trobada que esdevingui tot un èxit!