Els esplais dels diferents sectors han celebrat el Curs d’Iniciació al Monitoratge acollits a la Sala Sax de Sant Celoni amb una participació de més de 50 joves i premonis

La celebració del CIM intersectorial s’ha presentat com una novetat pels diferents sectors i s’ha realitzat de forma autogestionada per part de les diferents monitores dels grups amb el suport dels diferents EGS. 

Durant la trobada es va dur a terme una formació centralitzada sobre orientació, organitzant una excursió al Parc del Montnegre, que les joves han valorat molt positivament per la combinació d’elements teòrics i pràctics i que, a més,  ha estat molt útil per la cohesió.

També han realitzat formacions per grups sobre gènere i sexualitats dissidents, una sobre primers auxilis i una més encarada a fer-se una idea general de què implica ser monitora o monitor d’esplai, compartint eines i recursos per organitzar activitats o resoldre conflictes, entre d’altres. 

Ha estat un curs que ha servit per generar un primer relleu i un tast de monitores i monitors als participants. Alhora, un exercici d’entrenament per les monitores com a formadores. A més, les activitats de cohesió no han faltat en la trobada, que l’han fet més agradable i còmoda per a tothom.