Aquest cap de setmana s’ha celebrat a Bagà la segona edició dels Campaments Pedagògics, l’esdeveniment estrella de la Comissió Línies Pedagògiques d’Esplac

El 10, 11 i 12 de maig monitores, monitors, dirigents i sòcies d’Esplais Catalans han pogut participar de la segona edició dels Campaments Pedagògics al terreny d’acampada a Sant Joan de l’Avellanet, Bagà. Aquesta activitat, que va tenir la seva primera edició en l’etapa postpandèmica i se celebra cada tres anys, té com a objectiu en línies de treball específiques al voltant de la pedagogia.

Es tracta d’una activitat impulsada per la Comissió Línies Pedagògiques d’Esplac que, a través de reflexions sobre el mètode pedagògic i temàtiques concretes, té la finalitat de definir les línies pedagògiques dels esplais d’Esplac.

Enguany, una trentena de participants de set esplais diferents i les persones de l’organització han pogut extreure conclusions i profunditzar al voltant de dos eixos concrets: els límits pedagògics i l’autogestió. A partir de diversos espais formatius com han estat una ponència conjunta, dues activitats introductòries i dues formacions de cada eix i un aterratge comú s’han extret conclusions sobre com abordar cadascun dels eixos des dels esplais.

Les formacions realitzades per l’Escola Lliure el Sol (límits pedagògics) i l’Antiga Massana (autogestió) i els esplais de debat han conclòs amb la necessitat de tornar a crear espais i treballar al voltant de la pedagogia, entenent-la com a eix vertebrador de la tasca dels esplais.

 

Recull de fotografies:

Campaments Pedagògics 2024