El passat cap de setmana es van dur a terme dos CIM, que van agrupar els sectors Camp de Tarragona i Penedès, Garraf i Anoia i els sectors Baix Besòs, Vallès Occidental i Baix Llobregat

El Curs d’Iniciació al Monitoratge (CIM) dels sectors Camp de Tarragona i Penedès, Garraf i Anoia ha estat tot un èxit!

El 6 i 7 de novembre es va celebrar el CIM dels sectors Camp de Tarragona i Penedès, Garraf i Anoia a la casa de colònies Artur Martorell de Calafell. Una cinquantena de monitores i monitors dels dos sectors es van reunir en un cap de setmana formatiu on membres dels equips de monitoratge dels esplais dels sectors van fer de formadores a monitores i monitors de primer i segon any. L’objectiu del CIM ha estat poder contribuir a millorar la seva tasca diària a l’esplai.

Durant tot el cap de setmana es van dur a terme formacions sobre pedagogia del joc, assemblearisme, prevenció d’agressions i ideari, i també un grapat de jocs i activitats de tota mena. Aquestes van servir per amenitzar el cap de setmana formatiu i que es poguessin endur més recursos cap a casa, així com per fomentar la cohesió entre sectors. 

Tot plegat va ser molt ben valorat tant per formants com per les organitzadores i organitzadors.

Primer CIM Intersectorial dels sectors Baix Besòs, Vallès Occidental i Baix Llobregat

Per altra banda, aquest cap de setmana també s’han trobat els esplais del Baix Besòs, Vallès Occidental i Baix Llobregat a Cal Mata (Saifores) per participar del seu primer Curs d’Iniciació al Monitoratge Intersectorial. Ha estat una activitat formativa que ha tingut com a finalitat formar a les futures monitores i monitors dels esplais, i que ha estat organitzada pels equips de monitoratge dels esplais participants amb el suport de l’Escola Lliure el Sol.

El CIM Intersectorial ha aplegat 57 participants dels grups de joves, pre-monis i monitores i monitors de primer any, així com, 10 acompanyants i 6 formadores de 7 esplais diferents. Al CIM hi han participat els esplais La Flama, Pica-Roca, La Fera i l’Eixam, del Sector Vallès Occidental, Puigcastellar i Xirusplai, del Sector Baix Besòs, i l’esplai Guspira del Sector Baix Llobregat. El resultat ha estat molt positiu, tot i ser la primera vegada que aquest sectors organitzaven un CIM conjunt. 

Les formadores que hi han participat han estat monitores i monitors actuals o ex-monis dels sectors, amb el suport de l’Escola Lliure el Sol, que les ha acompanyat durant tot el procés de disseny de les formacions. D’aquesta manera, s’han realitzat formacions sobre diferents temàtiques com ara pedagogia, organització interna, ideari i nocions bàsiques de “què és l’esplai?”.

Podem concloure que els dos CIM van anar d’allò més bé. Els esplais valoren que les formacions fossin útils. Seguim impulsant trobades per recuperar l’activitat formativa i poder fer cohesió entre futurs participants dels equips de monitoratge dels sectors d’Esplac!


CIM BBs, BLL, VallOC 5CIM BBs, BLL, VallOC 4 CIM BBs, BLL, VallOC 2 CIM BBs, BLL, VallOC 1 CIM PGA i CdT 202 CIM PGA i CdT 2021.3 CIM PGA i CdT 2021.2 CIM PGA i CdT 2021.1