Com sabeu, l’autodeterminació és un element fonamental per al projecte dels Esplais Catalans, ja que entenem que l’associacionisme és el resultat de l’autodeterminació de les persones i l’autogestió dels grups a través de la participació democràtica. És per això que a l’Assemblea del 2012 ja vam aprovar una resolució en favor de les possibles consultes que es féssin a la ciutadania en la que demanàvem que:

  • La presa de decisions ha de respondre a la voluntat col·lectiva del conjunt dels ciutadans i ciutadanes. Cal que apostem per la radicalitat democràtica i reivindiquem amb tota la nostra energia el dret a poder decidir el nostre futur sigui quina sigui la lliure elecció de cadascú.
  • Considerem oportú i necessari que es consulti a la ciutadania sobre quin model de país desitja, entenent que tota reivindicació nacional és indestriable dels drets i la cohesió social. Només d’aquesta manera construirem una societat més lliure, més democràtica i més justa.
  • Volem fer públic el nostre posicionament a favor d’avançar cap a escenaris de presa de decisions col·lectives i d’aprofundiment democràtic i instar a prendre posició a favor de les possibles consultes a la ciutadania que puguin esdevenir en un futur proper.

El Moviment Laic i Progressista (MLP) i les organitzacions sindicals, associacions veïnals i diverses entitats de les agrupades en la campanya Per una Catalunya Social, vam acordar el passat mes de juliol participar activament en les accions reivindicatives que el 11 de setembre es realitzarà a Barcelona a favor del dret a decidir i de la convocatòria de la consulta ciutadana del 9-N. És per això que fem una crida a fer palesa aquesta voluntat participant en el bloc Per una Catalunya Social que s’ubicarà a la Gran Via de Barcelona, entre Balmes i Rambla Catalunya (TRAMS 57 i 58) formant part de la V de la Via Catalana 2014. Us animem a participar-hi!