A l’esplai, els drets dels infants es defensen cada dia. És el missatge que els esplais d’Esplais Catalans volem transmetre a través dels diversos actes que es celebren aquest cap de setmana (15 i 16 de novembre) i el proper 22 de novembre. A través de diverses activitats, jocs i assemblees, els esplais reivindiquem que, més enllà de la diada del 20-N, els drets dels infants i la participació infantil formen part dels pilars fonamentals del nostre projecte educatiu, que apliquem setmana rere setmana.

Us fem un resum dels actes que faran els diferents esplais de cada sector al voltant de la Diada Internacional dels Drets dels Infants:

Al Bages-Berguedà, vuit esplais faran el 15 de novembre una sèrie d’activitats a Casserres, entre les quals es durà a terme una gimcana infantil pels drets dels infants, jocs per petits, mitjans i grans i una animació infantil de la pallassa Trafalgar.

Els esplais del Baix Llobregat, que celebren el 20-N el 22 de novembre a Martorell, faran un cercavila reivindicatiu, activitats per a infants i joves i gaudiran de l’espectacle infantil de Ambäukatunàbia.

Al Maresme, els esplais no duran a terme cap celebració específica pel 20-N, però sí que faran activitats sobre participació infantil el diumenge 16 de novembre a la Trobada de Joves deCap.

Pel que fa als esplais d’ Osona-Ripollès, es trobaran a Vic aquest dissabte 15 de novembre per fer jocs de coneixença, per aprendre quins són els drets dels infants i per fer un acte reivindicatiu amb la creació de la figura d’un infant.

Els esplais del Penedès – Garraf proposen, també per aquest dissabte 15 de novembre, activitats per grups de diverses edats i assemblees infantils per tal de poder parlar sobre les temàtiques que preocupen als infants i sobre quin tema volen treballar a la propera Esplaiada de l’any vinent.

Finalment, alguns esplais del Vallès realitzaran diversos jocs i una gimcana per les places de Rubí on no es pot jugar a pilota, a més de diverses activitats per diferents edats.