Aquest cap de setmana, el 31 de maig i l’1 de juny, el sector Bages-Berguedà hem organitzat un Curs d’Iniciació al Monitoratge (CIM), del programa d’acollida Marta Mata, per les joves que han estat per primera vegada fent de monitors i monitores a l’esplai. En total hem sigut uns 15 participants els esplais d’Avià, GEPS i Merlot, i 5 monitors i monitores d’Avià, Merlot, GEPS i Roques Albes, que han organitzat i dinamitzat les formacions. A més a més, hem comptat amb el suport de dos monitors de l’esplai d’Avià, que s’han encarregat de la intendència durant el cap de setmana.

Inicialment havíem d’anar al terreny d’acampada de la Font de la Cristió, a Avià, però a causa de la pluja que havia caigut i l’estat del terreny, vàrem optar per l’alternativa que ja teníem plantejada en aquest cas, que era fer el curs a l’Hotel d’Entitats. L’espai ens el va cedir l’Ajuntament i és on l’esplai d’Avià hi desenvolupa la seva activitat, estem molt agraïdes que ens hagin acollit tan bé.

Enguany ha sigut la primera vegada que hem fet un CIM des de l’autoformació, sent els monitors i monitores els mateixos organitzadors i formadors del curs.  En plantejar el CIM a principi de curs, volíem crear un espai de debat i de reflexió, un lloc on compartir opinions i vivències, pors i dubtes… Ha estat una ocasió per desconnectar, desintoxicar-nos de la societat i per aprendre les unes de les altres. També hem pogut compartir eines i recursos pràctics per desenvolupar la nostra tasca educativa i la dels joves que hi han participat.

Durant el cap de setmana, hem tocat temes com el paper del monitor i la monitora a l’esplai, sobre lideratge i grups d’infants, hem parlat dels jocs i dinàmiques com a eina educativa, la importància de la salut i la prevenció, finalment, vàrem parlar sobre excursionisme, educació ambiental i aprenentatge vivencial.

Estem molt contentes de com ha anat tot i esperem repetir aquesta experiència!