Per grups d’edat, els esplais van fer l’ascens al Puigmadrona, al Tagamanent i al Matagalls, i van culminar el cap de setmana amb una barbacoa formativa diumenge al matí

Fent honor al poema de Pere Quart que diu «en ma terra del Vallès, tres turons fan una serra, quatre pins un bosc espès…», el cap de setmana passat 6 esplais del Sector Vallès van fer una sortida d’un dia amb l’objectiu d’arribar al cim de tres muntanyes de la comarca.

Els participants es van dividir per grups d’edat per pujar el cim més adequat al seu nivell. Així, els més menuts van fer l’ascens al Puigmadrona (Vallès Occidental), els mitjans i grans van pujar al Tagamanent (Vallès Oriental) i els adolescents i joves van coronar el cim del Matagalls (Vallès Oriental). Durant la pujada, els infants i joves havien de realitzar diferents activitats ambientades en la llegenda i l’entorn d’aquella muntanya i, un cop al cim, cada grup va desplegar la seva bandera del sector, creada especialment per a aquesta trobada.

Els tres turons és la primera activitat que el sector realitza en un entorn natural i aquest fet va ser molt ben valorat per totes les persones participants.

A més, el diumenge al matí, els monitors i monitores de 8 esplais, van participar a la quarta edició de la Formació a la Brasa, que es va realitzar a Sant Cugat del Vallès. Els monis van realitzar una formació sobre economia solidària i consum responsable a càrrec de l’associació Pam a Pam. Després, van poder gaudir tots junts d’un dinar a la gespa.

Va ser un cap de setmana intens, ple de noves emocions i nous coneixements, per culminar les activitats d’aquest curs al Sector Vallès!