4.724 infants i 1.314 monitores i monitors han estat protagonistes de les activitats de lleure dels esplais aquest 2023

Amb el setembre ja encarat, molts infants i monis encara recorden amb nostàlgia aquells dies que van marxar fora de casa amb l’esplai. Durant els mesos d’estiu, els campaments, les colònies i les rutes han estat les activitats principals dels esplais laics, on han compartit i après mitjançant el joc i l’experiència.

A través d’aquestes activitats, l’associacionisme i lleure educatiu afronten any rere any la seva aposta cap a una educació per la transformació social. De la mà d’una educació en valors, monitores i monitors planifiquen l’estiu amb jocs, dinàmiques i formacions pels infants d’esplai amb qui comparteixen els dies fora de casa. 

A més a més, un cop acabades aquestes activitats voluntàries, més de cent vint monis d’una quarantena d’esplais d’Esplac han aprofitat per formar-se en en cinc cursos Marta Mata residencials, ja sigui Creixement (Monitor/a) ja sigui Èxit (Director/a), de l’Escola Lliure el Sol.

Les activitats dels esplais, en dades:

Tipus d’activitat
Campaments 73
Colònies 39
Ruta 46
Altres 20
Total 178
Localització
Catalunya 156
Espanya 19
Internacional 3*
Esplais fent activitat d’estiu: 74

 

*7 monitores i monitors han anat al Campament internacional de Nuoret Kotkat, a Finlàndia. Ja sigui per fer formacions o com a facilitadores per a la IFM-SEI (també participen de l’European Falcon Network).