Més de 250 monitors i monitores participen en l’Assemblea General Ordinària d’Esplac, que s’ha celebrat el diumenge 29 de novembre a Molins de Rei

La participació i el debat han estat protagonistes de la 34a Assemblea General Ordinària (AGO) d’Esplais Catalans-Esplac. Un total de 63 esplais i més de 250 monitors i monitores han participat activament de l’acte anual de l’associació, que vam celebrar diumenge al Teatre La Peni de Molins de Rei.

En aquesta AGO, de les més participatives i dinàmiques dels últims anys, els esplais van escollir Irene Torrecilla, actualment membre de l’Equip de Direcció i exEGS del Barcelonès Nord com a nova presidenta de l’entitat. És la segona dona que ocupa aquest càrrec en la història d’Esplais Catalans. Torrecilla pren el relleu de Raimon Carreras, que va fer un emotiu discurs de comiat a la cloenda de l’assemblea recordant el seu pas com a monitor de l’esplai MOVI de Sarrià, membre de l’Equip General de Sector de Barcelona i de Direcció i President d’Esplac durant dos anys. A l’assemblea, s’ha renovat també l’Equip de Direcció: renoven el seu mandat Oriol Castro i Marta Cortina i s’incorporen Dani Costa, Sarra Subirana i Ramón Sagalés. Tant Pau Fuentes com Maite Gorraiz no es tornen a presentar a l’ED  es van acomiadar també dels esplas el diumenge.

Destaquem també l’entrada de 4 nous esplais: el Cercamón, el Timó del Gat, l’Aitana i els Grumets. Benvinguts! En total, després de l’assemblea i comptant les baixes són un total de 104 esplais en més de 60 poblacions els que formen part de la federació.

Suport a les persones refugiades

L’assemblea es va posicionar en favor de les persones refugiades, aprovant la resolució “Esplais Catalans compromesos amb la pau i l’ajuda a les persones refugiades”. A més, els esplais també van reclamar una fiscalitat més justa i raonable i van reivindicar el model d’esplai com l’alternativa necessària per fomentar un model d’oci i de lleure no consumista ni sexista.

Finalment, destaquem un punt important: la ratificació de la creació del sector Girona! Amb tres esplais, ja són el 10è Sector Geogràfic d’Esplac. Enhorabona!