El cap de setmana és dels Esplais Catalans: els esplais fem xarxa amb 8 trobades que aplegaran a gairebé 2000 infants, joves, monitores i monitors.

Els propers 27 i 28 d’abril, 45 esplais d’arreu de Catalunya realitzaran trobades en què hi participaran 1400 infants i joves i vora de 400 monitors i monitores.

En total es realitzaran 8 trobades en què els esplais de diversos sectors geogràfics de Catalunya (Baix Llobregat, Barcelona, Osona-Ripollès, Bages-Berguedà, Vallès, Camp de Tarragona, Maresme i Girona) duran a terme activitats educatives, es coneixeran i compartiran les seves experiències durant tot el cap de setmana.

Cada trobada ha estat organitzada conjuntament en comissions de monitors i monitores dels esplais de diferents poblacions de cada sector geogràfic. D’aquesta manera, cada trobada serà especial i diferent, ja sigui per les seves activitats, com pel seu format o per la seva mida: n’hi haurà de petites i n’hi haurà de multitudinàries com la del Sector Maresme o el Sector Barcelona en què ja hi ha inscrits 545 infants i 149 monitores de 12 esplais diferents. També és un fet destacable que pels sectors Osona-Ripollès i Camp de Tarragona, recentment constituïts, seran les seves primeres trobades amb infants. Un pas important cara la cohesió i l’enfortiment dels esplais d’aquests territoris.

Les trobades es realitzaran en terrenys d’acampada, cases de colònies o a l’esplai públic de poblacions d’arreu del territori català i permetran crear sinergies i fer xarxa entre els esplais, un dels objectius principals de la nostra associació. Des de sempre, Esplais Catalans ens hem caracteritzat per ser un gran punt de trobada i d’intercanvi entre els esplais. És per això que, des dels nostres inicis, hem buscat espais que ens permetessin conèixer-nos, compartir i enfortir-nos a través de viure i intercanviar experiències. És per això també, que la presència al territori i la proximitat a l’hora de donar suport als esplais, ha estat un dels pilars bàsics de la nostra entitat.

Esplais Catalans és una associació d’esplais laica i progressista que treballa des del voluntariat per a la transformació social, mitjançant l’educació en drets dels infants. L’enfortiment dels esplais és la nostra raó de ser. Actualment formen Esplais Catalans 106 esplais situats en 72 poblacions catalanes, agrupant a 6100 infants i més de 1400 monitors i monitores.

Per a més informació contacteu amb:

Eva Sanahuja:
comunicacio@esplac.cat
93 302 61 03

Jordi Crisol:
jcrisol@esplac.cat
670875648