El passat cap de setmana, 4 i 5 de març, les monitores del Sector Camp de Tarragona van celebrar la Trobada de Monis a l’Alberg de Sarral

Érem poca gent però els que hi vam ser en vam gaudir! Les monitores de l’Esplai l’Esclop (Vila-seca), de l’esplai del Serrallo (Tarragona) i de La Grapadora (Tarragona) ens vam trobar dissabte a les vuit del vespre per començar el nostre cap de setmana de convivència, feina i formació, en un entorn privilegiat i íntim.

Com que els diferents esplais del sector estan en un curs de Relleu Generacional, entenem que el Sector també ho està, així doncs, tan bon punt vam arribar, monis veteranes i monis novells ens vam dividir per tal de treballar i fer dinàmiques en diferents temàtiques.

Per una banda, els veterans van fer una reunió logística de la Trobada de Joves Intersectorial (juntament amb els sectors Penedès, Garraf i Anoia i el Baix Llobregat) que ens va permetre tancar temes oberts i organitzar les tasques a fer. Per l’altra, els i les joves van gaudir d’una xerrada per part de l’Eduard Fernando i Xavier Planas (Equip de Coordinació) que els va permetre conèixer millor què fa Esplac i com funciona. El resultat va ser molt positiu per ambdues bandes i ens permetrà un millor funcionament a les pròximes reunions de sector!

Després de sopar, vam creure necessari fer un “De Copes amb…!”, una activitat formativa i de cohesió ja característica del sector. Van venir a dinamitzar-la dos antics EGS del Sector, la Laia Espina i l’Aitor Caballero, i ens va servir per tractar el relleu i les visions de les monis veteranes i les monis joves que acaben d’entrar a l’esplai i que poc a poc van adquirint responsabilitats. Va ser una vetllada màgica i nostàlgica, vam tractar molts temes i vam empatitzar amb les diferents opinions i sensacions que anaven sorgint i s’anaven exposant. En acabar, vam gaudir de la festa i la disbauxa en un ambient de bonrollisme col·lectiu! Ens vam disfressar, vam ballar i ens vam anar coneixent una mica més. Tornàvem a recuperar l’essència de les antigues Trobades de Monis!

L’endemà vam gaudir d’una formació d’Organització i Cohesió d’Equips de mà de Jordi Navarro. En aquesta formació ens vam plantejar moltes coses: Som un grup? Som un equip? Quin rol assumeixo? Com funciona el meu esplai? L’organització està clara per tothom?… Això ens va servir per repassar la situació dels nostres esplais, conèixer els seus punts forts i els punts a millorar, conèixer i obrir-nos a altres realitats i replantejar-nos qui som i què volem. La Trobada de Monis va ser útil, necessària i enriquidora. En vam fer un balanç positiu i ens va servir per carregar-nos d’energia de l’esplai!

A partir d’ara encarem la Trobada de Joves Intersectorial amb moltes ganes i il·lusió i treballarem per reforçar el Sector Camp de Tarragona en tot el que queda de curs!