El passat dissabte, els esplais Güitxi-Güitxi (Tona), Somnis (Sant Joan de les Abadesses) i Les 100 Teies (Centelles), que formen part del Sector Osona-Ripollès d’Esplac, van celebrar conjuntament el Dia Universal del Drets dels Infants.

Per fer-ho van escollir el municipi de Vic, més concretament la zona de la Bassa dels Hermanos, la Plaça Major i el carrer de la Rambla. La jornada va començar a les 10 del matí, on tots, infants i monitores dels diferents esplais, es van reunir per fer diversos jocs de coneixença i estrènyer vincles entre ells. Seguidament el grup es va dividir en dos per poder treballar més còmodament els drets dels infants. Mentre una part feia jocs i dinàmiques per aconseguir trobar tots i cadascun dels drets universals, l’altra es preparava per construir una ciutat a mida per a nens i nenes. Aquesta va ser una de les activitats amb més potència i rellevància del dia. En petits grups van anar gravant un vídeo recull de les opcions i idees dels nens i nenes respecte la pregunta: COM T’IMAGINES UNA CIUTAT PER A NENES I NENES? Les respostes i la imaginació dels infants quedaran plasmades en un curt que es podrà veure properament a les xarxes socials. Aquesta activitat, a més de servir com a reivindicació dels drets dels infants també inicia un procés de participació dels infants dels diferents esplais d’Esplac que culminarà amb la Trobada General d’Esplais (Esplaiada), que es durà a terme l’últim cap de setmana d’abril del 2015.

Després d’un dinar conjunt de carmanyola, tots i totes es van dirigir a la placeta del Carrer de la Rambla on, de manera grupal, van crear un mosaic en forma d’infant per reivindicar i fer ressò de la importància dels drets dels nens i nenes de la nostra societat.

Finalment, la jornada va concloure amb un gran comiat a la Plaça Major i la foto del grup per recordar-la.

Així doncs, amb una participació de 94 infants i joves i 29 monitors i monitores, la celebració va ser tot un èxit!