Com tots/es ja sabem el dia 20 de novembre no és un dia qualsevol, i menys dins del món del lleure. És per això, que tot i creure fermament que la declaració Universal del Dret dels Infants s’ha de promoure en el dia a dia dels esplais i no només en aquesta data en concret, el Sector Girona ens vam trobar el 19 de novembre per celebrar-lo tots els infants, joves i monitors/es!

Va ser un dia molt mogut, ple d’emocions i retrobaments, ja que era la primera trobada del curs, així que vam empendre el dia amb molta energia i ganes de fer-nos escoltar. Durant el matí del dissabte, enmarcats en un dels objectius del sector, promoure la participació infantil, cada infant va escollir quin dret volia conèixer i treballar amb la resta. D’aquesta manera, ens vam dividir en grups en funció d’aquests.

A l’iniciar cada taller, els i les monitores vam fer una petita representació en la qual es negava cada un d’aquests drets als infants, d’aquesta manera vam visibilitzar la importància d’aquests i vam empatitzar amb aquells infants que per la seva situació se’ls hi han vetat. Aquests tallers cul·lminaven amb la creació de pancartes i altres gestos reivindicatius que exemplifiquèssin totes aquelles reflexions que els infants n’havien extret. Van sortir frases representatives com: ‘’Ja que penso, penso el que vull’’, ‘’jo també penso, com totes les persones’’ o ‘’tinc dret a jugar, viure i riure!’’.

Al finalitzar, l’energia amb la que haviem començat el dia no havia acabat, així que vam agafar les motxiles, les nostres pancartes, i vam caminar pels carrers del centre de Girona cridant amb una única veu ‘’Som infants, tenim drets!’’. La cara de sorpreses de totes les persones que ens envoltaven, preguntaven o cridaven amb nosaltres ens vam recarregar les piles per arribar fins la plaça constitució, i donar per finalitzat un altre dia fantàstic amb el jove, petit, però fort, sector Girona!

En aquesta notícia podeu veure el vídeo que resumeix les activitats que vam realitzar al llarg de la diada.