Els i les dirigents d’Esplac ens vam formar i vam debatre sobre els projectes del nou curs en el primer Gran comitè del 2017 a Can Brugarola (Canet de Mar) el cap de setmana del 28 i 29 de gener

Noves cares, moltes idees i ganes de debatre i construir plegades. Una trentena de dirigents de l’Equip de Coordinació i dels deu Equips Generals dels 10 sectors geogràfics (EGS) d’Esplac vam celebrar el primer Gran Comitè de l’any a Can Brugarola, el primer amb els nous EGS i membres de l’Equip de Coordinació després de la celebració de l’AGO.

El cap de setmana va ser complet: va començar dissabte al matí amb una formació dinàmica sobre la gestió de conflictes i la presa de decisions en què vam poder reflexionar sobre els rols i veus dins l’equip i com arribem (o no) al consens. Una de les reflexions que van generar més acceptació després de la formació va ser que és important que tinguem espais de cura on puguem cuidar-nos i expressar-nos.

Després de dinar, vam traslladar la valoració dels esplais sobre el funcionament de la 35a Assemblea General Ordinària del passat 27 de novembre. Tot seguit, vam començar a traçar les primeres idees sobre el procés de participació per començar a organitzar l’Esplaiada 2018.

Diumenge el dia va estar dedicat íntegrament a començar a posar els fonaments del nou Pla Estratègic 2017-20, que es treballarà també durant aquest curs als esplais i als sectors. Vam analitzar els valors, la visió i la missió de l’entitat, vam repassar els objectius marcats en l’anterior Pla i vam actualitzar el DAFO de l’entitat per detectar els punts forts i febles que tenim.

En definitiva, un cap de setmana productiu, però també ple d’emocions i cohesió d’equip! Continuem enfortint els esplais i Esplac!