Redacció: Laura Grau

El passat cap de setmana del 23-24 de novembre 4 esplais del sector Vallès hem participat a l’anual Monitrobada. El Botó, el GEPA, el Gatzara i el Clupi ens hem reunit a la casa de colònies d’aquest últim, a Vilada, Berga.

Tot i ser pocs i passar una mica de fred, el cap de setmana ha servit per cohesionar més el sector, compartir experiències, debatre les principals problemàtiques de cada esplai i anar sumant coneixements amb les formacions.

Se’n van realitzar dues: una sobre com organitzar campaments, a on vam aprendre tot el que cal tenir en compte com la organització, la logística i les claus per a iniciar-nos si encara no se n’ha fet cap (ja que 3 dels 4 esplais no n’hem organitzat mai). També vam sentir l’experiència dels monitors que hi van ser durant el “Together for Diversity” com a exemple de campament internacional.

L’altre formació tractava l’educació emocional com a mitjà per a l’autoconeixement mitjançant exercicis i relacionant tots els participants. D’aquesta formació s’ha destacat l’activitat amb música i l’expressió corporal.

Més tard vam donar pas a un debat més aviat informal, quan mentre berenàvem, sortien problemàtiques i anècdotes entre esplais a on tothom intervenia i opinava.

A la nit, la comissió encarregada va preparar uns quants jocs per passar millor el fred i acabar de relacionar-nos entre esplais. Al matí del diumebge vam voler aprofitar el sol i entre recollir, fer dinàmiques i conèixer l’entorn vam acabar la trobada.

Tots i totes ho hem valorat positivament i ja esperem repetir en algun format semblant per seguir repartint molta energia del Vallès!

trobada-monitors-sector-valles-2013