Aquest passat cap de setmana 14 i 15 de març ha estat el primer de confinament a causa del coronavirus COVID-19 i alguns esplais d’Esplac han creat alternatives per seguir amb l’activitat sense sortir de casa.

Degut al confinament a causa de l’expansió del COVID-19, s’han anul·lat totes les activitats d’esplai presencials de dissabte i les excursions fins el dia 30 de març. Malgrat aquesta situació, les monitores i monitors de diferents esplais d’Esplac no s’han quedat de braços creuats i han posat a la pràctica diferents alternatives per poder fer esplai des de casa!

Des del compte d’Instagram d’Esplac (@esplaiscatalans) vam animar a que els esplais compartissin totes les dinàmiques i activitats que farien durant el cap de setmana i van sortir idees molt divertides i originals:

  • Jugar al joc del llop amb l’app “werewolf online” o per telegram, com ho va fer l’Esplai Guai (@esplaiguai) o fer gimcanes per WhatsApp!

  • L’esplai Vol i Vol (@esplaivolivol) han creat reptes per les families de l’esplai sota l’etiqueta #EsplaiACasa, i l’esplai Boix (@esplaiboix) també!
  • El grup de joves de l’esplai Sarau (@esplaisarau) van fer dissabte videotrucada esplaiera per fer activitats, cantar i berenar plegades! Una moni recomana fer servir l’aplicació “Zoom” de videotrucades perquè es pot connectar molta gent a la vegada i la qualitat de vídeo i so és molt bona!

 

  • L’esplai SCV El clot (@scvelclot) anima als infants i joves de l’esplai que dibuixin les seves monitores i els hi enviïn o pengin a Instagram amb l’etiqueta #MonisImparables. També, anima a tots els esplais que utilitzin la seva plantilla per fer l’activitat i compartir-ho amb tothom!
  • L’esplai Farfalla (@esplaifarfalla) ha decidit fer reptes diaris i els infants i joves han d’enviar vídeos o fotos demostrant que ho han fet!
  • @Kaotiks_lafera de l’esplai La Fera van fer un llistat de 10 idees per fer a casa i el l’han publicat al seu compte d’Instagram.
  • L’esplai Xangó (@xangoesplai) ens ha dit que en Donko de la cova de Capicapú s’ha perdut i l’estan ajudant. Aneu al seu perfil d’Instagram i ajudeu-los, les monis del Xangó han fet uns vídeos molt divertits!

Animem a tots els esplais a seguir fent activitats adaptades des de casa perquè els infants i joves puguin participar-hi i entre totes i tots aconseguim fer esplai tot i les condicions actuals. Si voleu compartir les vostres activitats podeu penjar-ho amb l’etiqueta #SomMonisImparables i #EsplaiACasa, i etiquetant al compte @esplaiscatalans. Molta força i ànims: #SomMonisImparables i als esplais #ResNoEnsAtura!