L’Association pour les Loisirs de l’Enfance et la Jeunesse (ALEJ), entitat d’Algèria amb qui Esplais Catalans col·labora des de fa vora 30 anys, ens ha contactat per saber si algun esplai està interessat a acollir-los durant 15 dies.

L’ALEJ és una associació d’ideari laïc i progressista que promou activitats d’assoacionisme educatiu per a infants, adolescents i joves. Nascuda el 1989, l’entitat promou projectes d’intercanvi intercultural que permetin l’enfortiment del voluntariat i la formació per a futurs animadors. A l’entitat tenen un grup de música i dances tradicionals algerianes. L’any 2010 l’esplai Garbí els va acollir en el seu intercanvi internacional, i també el mateix any dos monitors de l’ALEJ va participar al curs internacional d’Esplac d’Educació en Drets Humans i Drets dels Infants que celebrem a Sant Joan de les Abadesses.

La seva idea és que un esplai aculli a 12 joves de 15-16 anys i 2 monitors en la seva activitat d’estiu, preferentment durant la segona quinzena de juliol. Ells es cobririen les despeses de transport, des d’Esplac els ajudaríem a tramitar els visats i l’esplai d’acollida s’hauria d’encarregar de l’acollida i manutenció durant la seva estada (si aquest tema és un impediment a la voluntat de l’esplai d’acollir-los, comenteu-nos-ho perquè podem parlar-ne!).

Si veieu interessant treballar la convivència amb ells, escriviu a internacional@esplac.cat abans del 22 de març.