Presentem un nou decàleg que dóna eines per planificar i treballar el relleu generacional a l’equip de monitors i monitores.

Any rere any, els equips de monitors i monitores varien. Els esplais som associacions vives i canviants, i l’entrada i sortida de persones és constant. És fonamental, doncs tenir eines que ens ajudin a traslladar i a explicar qui som, com funcionem i per què existim a totes aquelles persones que entren per fer créixer el projecte d’esplai de manera conjunta.

Per poder garantir una bona renovació dins de l’esplai i, per tant, el seu futur, presentem Entrem, fem i deixem pas». Decàleg del relleu generacional als esplais. En aquest recurs podeu trobar diferents dinàmiques per poder treballar el relleu en l’equip de monitors i monitores, i pot ajudar a pensar i a identificar un bon nombre de factors relacionats amb aquest tema. El document segueix el format de decàleg que ja vam utilitzar el curs passat amb la publicació Dret a Participar. Decàleg de Participació Infantil.

En aquesta publicació, fem un recorregut a través de 10 punts per diverses problemàtiques i situacions que ens trobem en el moment de fer relleu a l’esplai: la planificació, les funcions a repartir, com treballar els diferents documents dels esplais… També tractem altres elements importants a tenir en compte, com els diferents rols que podem trobar a una assemblea: els i les monis que entren, les que es queden i les que se’n van.

Cada punt del decàleg està dividit en tres parts: primer trobareu una petita explicació sobre el punt. A continuació, el que hem anomenat la frase lapidària, és a dir, afirmacions que de ben segur heu sentit o us han dit en algun moment o altre relacionades amb el tema del capítol. Per tancar el punt, trobareu una dinàmica o recurs –modificable i adaptable a la realitat del vostre esplai-.

Us animem a donar un cop d’ull al decàleg, on de ben segur podreu trobar coses molt útils per treballar i per poder fer debats ben interessants a l’esplai!

A més del format digital, repartirem un decàleg imprès per esplai a les reunions de sector i podreu també demanar-ne més exemplars a través del Banc de Recursos.