La participació i el debat van ser els protagonistes de la 33a Assemblea General Ordinària (AGO) d’Esplais Catalans. Un total de 62 esplais i més de 300 monitors i monitores van prendre part activa del màxim òrgan de decisió de l’associació, que s’ha celebrat aquest diumenge 30 de novembre a l’Auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú.

A l’AGO, els esplais hem engegat el procés per definir l’Esplaiada 2015, la trobada general de tots els infants i monitors/es. Tant en la trobada com en la preparació, la participació infantil serà l’eix fonamental, que permetrà que els infants siguin els protagonistes. Els monitors i monitores van treballar en grups les bases i els aspectes principals de l’Esplaiada.

A més, l’assemblea va ratificar el nou Secretari General, en Xavi Planas, que pren el relleu de la Berta Mundó, que ha ocupat el càrrec durant 5 anys. La Berta es va acomiadar amb un emotiu discurs a la cloenda de l’acte en que va reivindicar l’esplai com «una forma de vida». El nou secretari general va posar èmfasi en treballar «el suport als esplais, els processos de democràcia interna i la necessitat de teixir xarxes amb entitats properes». Dins d’aquest procés de relleu, es va renova també l’Equip de Direcció, amb l’entrada de l’Eduard Fernando i la Irene Torrecilla.

Full de ruta dels esplais

Per primera vegada, els esplais vam aprovar el Pla Estratègic 2014-17, que es marca com a objectius millorar la participació dels esplais, consolidar el debat permanent sobre el projecte educatiu, potenciar la transparència a l’associació i ser presents a tot el territori català. També va aprovar-se el Pla de Treball pel proper curs 2014-15.

A més, l’assemblea es va posicionar sobre temes d’actualitat: ens hem sumat a la vaga de totes, reivindiquem espais dignes, ens posicionem a favor de la inclusió a l’esplai i la participació dels infants i manifestem el nostre rebuig als sevreis comuntaris que promouen el voluntariat obligatori als instituts.

A l’AGO s’ha evidenciat l’enfortiment de l’associació, amb la implicació de tots els sectors geogràfics i de més de 50 persones en la direcció de l’entitat per tirar endavant el projecte. Moltes gràcies a tots i totes per la vostra implicació i participació! L’#AGOesplac14 ha estat un èxit gràcies a vosaltres!

Seguim! Que res ens aturi!