La Natalya i l’Aleksi, les dues persones voluntàries del projecte Creuant Mirades III (Servei de Voluntariat Europeu) ja estan entre nosaltres participant de les activitats dels seus esplais d’acollida i d’Esplac.

La Natalya té 18 anys i viu a Köln, Alemanya. És membre de l’organització SJD Die Falken i, abans de començar la universitat ha volgut participar en un intercanvi internacional. Durant un any serà moni a l’esplai La Fera, a Terrassa. L’Aleksi, de l’entitat Nuoret Kotkat i que viu prop de Helsinki, ha vingut des de Finlàndia per formar part de l’esplai Sarau a Sant Cugat del Vallès.

El projecte consisteix en participar de les activitats del seu esplai d’acollida (reunions, sortides, formacions, etc.) com a monis, així com donar suport a Esplac acudint a la seu unes hores a la setmana. L’objectiu del projecte és donar oportunitats d’aprenentatge intercultural a voluntaris per tal de millorar el seu treball amb els joves. Tant l’l’Aleksi i la Natalya com tots els membres dels Esplais surten beneficiats, ja que l’intercanvi és mutu! També tenen la possibilitat d’aprendre altres formes de funcionar, altres mètodes de treball amb joves i fins i tot una llengua nova. El projecte fomenta els valors europeus i la possibilitat d’enfortir més la xarxa d’entitats juvenils del lleure d’arreu d’Europa.

Els dos estan molt contents d’estar aquí i de la seva tasca i experiència als esplais, i així esperem que sigui fins al final!

Vols llegir més sobre la seva experiència? Doncs vés a la revista del Som Esplai, a l’apartat de Creuant Mirades!