Raimon Carreras, president d’Esplais Catalans, va comparèixer ahir, dimarts 10 de desembre, a la Comissió de Polítiques de Joventut del Parlament de Catalunya per explicar la tasca dels esplais i reivindicar les necessitats de l’associacionisme educatiu davant els diputats.

Des d’Esplac valorem positivament trobades com aquesta, que situen la feina que fem els esplais a l’agenda política. La compareixença va remarcar la importància del compromís voluntari dels monitors i les monitores, joves d’entre 18 i 25 anys, que la immensa majoria estudien i els qui poden, treballen i que, tot i així, s’associen i per educar infants i joves per implicar-se en el seu entorn més immediat. També va defensar el rol de cohesió social i nervi democràtic de l’associacionisme educatiu i va demanar mesures concretes per blindar i protegir esplais i agrupaments escoltes.

Celebrem que des d’aquests espais es compti amb l’aportació de l’associacionisme educatiu, que s’expliciten amb iniciatives com la moció aprovada al Parlament fa uns dies.

En aquest enllaç trobareu el vídeo de la compareixença.

També podeu llegir aquí el text complet de la compareixença.