Esplais Catalans s’ha anat convertint en els darrers anys en un referent a nivell internacional pel que fa al treball en defensa dels Drets dels Infants des de l’associacionsime i l’educació en el lleure.

Tan és així, que aquest estiu Esplac s’encarrega de coordinar la tenda temàtica sobre Drets dels infants i participació de l’IFM Camp 2016. Aquest campament internacional, que aplegarà a més de 2.500 infants, joves i monis (dels quals 260 són d’esplais d’Esplac!), és una ocasió única per aprofundir en temes com educació per la Pau, drets de les nenes i dones, lluita pels drets LGTBQ*, economies alternatives, entre d’altres, mentre es coneixen persones de diferents parts del planeta i es participa d’activitats culturals i educatives per a tots i totes.

L’Itziar (EGS-BCN i comi Internacional) serà la coordinadora d’aquesta tenda i comptarà amb la col·laboracio de monis d’Esplac i d’altres entitats per assegurar que hi ha activitats i jocs adaptades a cada situació.

També és un exemple del nostre internacionalisme com a entitat pel que fa a aquest àmbit, el fet de que cada cop més monis d’Esplac siguin proposats com a formadors i formadores de seminaris internacionals sobre aquesta temàtica. Sense anar més lluny, el proper mes de novembre en Marc Cardona (EGS BCN) estarà facilitant l’Study Session de l’IFM que aquest any tractarà sobre Drets dels infants, diversitat funcional i inclusió, al que per cert, encara sou a temps d’apuntar-vos!

Si volem saber una mica més sobre l’Internacionalisme a l’esplai, podem donar-li un cop d’ull a la Guia de l’Internacionalisme, publicada per Esplac a principi d’aquest curs. I per saber com hem estat treballant els Drets dels Infants aquest curs, podem llegir aquesta noticia.