Redacció: monitores i monitors de l’Esplai Gatzara

Tot va començar el setembre de l’any 1983 quan, veient la poca oferta infantil i juvenil que aleshores hi havia a Castellbisbal, un grup de joves va decidir crear un espai a on agrupar tots els infants del poble per educar-los en el lleure, creant una entitat laica centrada en la cooperació i el creixement dels infants, fent-los responsables amb l’entorn i el món en general.

30 anys més tard els Gatzara som una gran família que ha anat agrupant generacions de pota-rojos. I és que al poble sempre hem tingut un paper destacat per motivar el teixit cultural: des de les Festes Majors, fins al Correllengua, el tió de Nadal o el projecte solidàri a Burkina.

Aquesta petjada enorme la viu tothom dia a dia, recordant els diferents llocs per on hem passat, com les mítiques casetes dels professors o el dispensari vell.

Tots els dissabtes, les colònies, aconseguir fer les primeres rutes, crear la comissió de mares, les festes de cloenda o el recapte pel Banc d’Aliments.

Tot són fites conjuntes i per recordar-les i agrair el que ha significat, l’actual equip de monitors hem preparat una festa d’aniversari.

El proper dissabte 9 de novembre a partir de les 19’30h compatirem monitors contra exmonitors en una gimcana per tot el poble, acompanyats dels Band the Marxa! La gimcana acabarà al Casal Cultural a on soparem tots junts (cal comprar un ticket a 7€ en diferents punts de venda) i seguirem la festa amb un grup de versions i un DJ de la casa.

Estem molt il·lusionats i en tenim moltes ganes. Per nosaltres celebrar 30 anys sense tots els protagonistes no tindria sentit, així que GRÀCIES per ser-hi i FELICITATS!