La passada Assemblea General Ordinària vam presentar el joc Esplaipolis. Es tracta d’un joc que hem dissenyat entre Esplac i la Cooperativa Eduxarxa amb els continguts treballats al llarg dels darrers tres anys de revisió del projecte educatiu dels esplais: les tres darreres edicions de l’Escola d’Esplac, el treball d’alguns sectors i les conclusions de la Monifesta’t 2014.

L’Esplaipolis conté 25 temes diferents entre els quals hi ha la diversitat, l’educació emocional, l’espai educatiu o l’educació per la salut. Tots ells consten de tres dinàmiques amb diferents objectius: 1) conèixer la temàtica, 2) plantejar una situació i 3) com ho apliquem al nostre esplai.

El joc té l’objectiu d’ajudar-nos en els debats sobre la nostra pràctica educativa a l’esplai, orientant-nos a trobar consensos i compartir el projecte educatiu amb tots els que formem els equips de monitores i monitors. Hi ha alguns temes i dinàmiques que també les podem fer amb els i les joves.

En total hi ha 20 còpies físiques del joc que podeu demanar a través de l’Assac online i en breu el podreu trobar també al Banc de Recursos de l’Assac online. Esperem que us agradi i que en pugueu treure profit! Recordem que sempre podeu deixar una valoració (tant numèrica com escrita) al mateix Banc de Recursos.