El dilluns 20 de novembre és el Dia Universal dels Drets dels Infants (DUDI) i, com cada any, els esplais d’Esplac surten al carrer per reivindicar-los. Descobreix tot el que es farà durant el cap de setmana!
Sector Baix Llobregat

Per al Sector Baix Llobregat, el cap de setmana del 18 i 19 de novembre arriba carregat d’activitats! L’Escola Pau Vila, a El Papiol, serà el centre neuràlgic de les accions.

Els grups d’infants dels diferents esplais del sector arrencaran el matí del dissabte amb jocs de coneixença i un seguit d’activitats relacionades amb els drets dels infants. Després d’un dinar conjunt de carmanyola, arribarà el moment de l’acció unitària, on també hi participaran els grups de joves. Els esplais del sector gaudiran plegats d’un concert de Més Tumacat.

Després de l’espectacle, els grups d’infants berenaran plegats i marxaran,i arribarà el moment de les activitats de joves! Durant el vespre, les monitores i monitors de l’Esplai Pa amb Tomàquet dinamitzaran amb joves un espai de Pd’s. Per tancar un dia tan intens, els esplais passaran la nit al Poliesportiu municipal.

Sector Camp de Tarragona i Penedès, Garraf i Anoia

El dissabte 18 de novembre se celebra una trobada d’entitats de lleure del Camp de Tarragona per a reivindicar els drets dels infants, on també hi participaran els esplais del Sector Penedès, Garraf i Anoia. La trobada tindrà lloc a Vila-Seca, amb activitats previstes durant tot el dia.

La jornada començarà al matí amb activitats per grups, on cada franja d’edat treballarà un dret dels infants concret. En acabat, les entitats gaudiran d’un dinar conjunt. A la tarda se celebrarà l’acte unitari al Parc de la Riera, que comptarà amb diversos parlaments i l’actuació de la txaranga Tocats de l’Ala.

Sector Ripollès, Osona i Moianès

Qui també espera un cap de setmana de no parar és el Sector Ripollès, Osona i Moianès. Els esplais d’aquest sector es trobaran a Tona el divendres 17 de novembre a la tarda. Després de fer jocs de coneixença per grups d’edat, els esplais soparan i passaran la nit plegats.

Durant el matí de dissabte, infants i joves gaudiran de les activitats que cada esplai ha preparat i, en acabat, recorreran el centre de Tona en una manifestació que arrencarà a les 12:30h. Es preveu que hi participin més de 150 persones de 4 esplais del sector.

Sector Vallès Occidental

El Sector Vallès Occidental tampoc es perdrà aquesta data tan assenyalada. Per una banda, l’esplai El Piolet ha organitzat diferents activitats a Barberà del Vallès el dissabte 18 de novembre a a tarda. Els més petits participaran d’activitats programades per l’ajuntament d’aquesta localitat, mentre que joves i grans faran activitats pel seu compte. En acabat, tots els grups de l’esplai es retrobaran per gaudir d’una xocolatada conjuntament amb les famílies.

D’altra banda, el mateix dissabte a la tarda, els esplais de Terrassa (Farfalla, La Fera i Bonaire) faran una activitat conjunta. La trobada començarà amb diferents activitats per grups d’edat  i, en acabat, se celebrarà un acte unitari. Es preveu la participació de 160 infants, joves i monis.