Santa Coloma de Cervelló acull la DUDI del Sector Baix Llobregat sota el lema “Som Infants i Tenim Drets”

El Sector Baix Llobregat, el Greska, el Guspira, L’Agrupa, la Peti Ki Peti, el Pa amb Tomàquet, el Vol i Vol i l’Arc de Sant Martí, es van trobar aquest cap de setmana a Santa Coloma de Cervelló, amb motiu del Dia Universal dels Drets dels Infants.

La Diada va començar dissabte al matí, amb l’arribada dels grups més petits, van realitzar tot un seguit d’activitats per tractar els drets dels infants i també van fer jocs de coneixença entre els diferents esplais. Van pintar uns llençols amb el lema de “Som Infants i Tenim Drets” i van penjar-los a la plaça de les Vinyes.

A la tarda, amb l’arribada dels joves va tenir lloc l’acte Unitari on es va fer la foto conjunta. Les monitores i monitors van dinamitzar des de l’escenari diferents cançons d’animació. Finalment, els joves van fer activitats de coneixença i cohesió, van dormir en tendes a Can Carletes i l’endemà després d’esmorzar van tornar cap a casa.

Va ser una jornada reivindicativa i divertida arreplegant més de 300 infants i joves de tot el Baix Llobregat!

Cap de setmana reivindicatiu al Sector Ripollès, Osona i Moianès
“Volem que tothom vagi a l’escola”
“Que tothom sigui feliç”
“Que tothom pugui accedir a l’educació en el lleure”
“Mentre un sol infant no pugui gaudir de l’educació per culpa de guerres, violències, salut, sitaució economica, llargs trajectes… el dret a l’eucació no s’estarà cumplint”
“S’ha de tenir accés a una educació digne, pública de qualitat, accessible i equitativa, independentmnent de la situació de cada infant”
“Considerem que s’ha de celebrar la DUDI perquè ens ensenya valors que a altrs llocs no ho fan.”Aquestes són algunes de les frases que van llegir els infants a l’acte unitari de la DUDI del ROM, celebrada a Roda de Ter els passats 18 i 19 de novembre. Com a novetat aquest any la DUDI es va celebrar al llarg de dos dies, i prop de les duescentes persones participants es van quedar a dormir repartides entre als locals de l’esplai El Casalot i la sala polivalent de Les Masies de Roda.

Les monitores i monitors del sector dels quatre esplais participants (les 100 Teies, el Casalot, el Creixent i Güitxi-Güitxi) es van organitzar per preparar activitats, jocs i dinàmiques pels diferents grups d’edat, i reflexionar així sobre els Drets dels Infants i prendre consciència de l’importància d’aquests.

A més a més, es va reformular la cançó del sector, així que ja us la podeu anar aprenent que segur que la sentireu sovint:

“Gütixi-Güitxi, les 100 Teies, Draks i també el Creixent,
no ens oblidem del Casalot i del Serrallonga tampoc.
Tots formem amb il·lusió el sector
R, O, M, ROM. ROM, ROM, ROM!”

Un 20N al Sector Penedès, Garraf i Anoia amb una ja tradicional trobada de sector al Vendrell 
Aquest cap de setmana els esplais GER, MIV, Zig-Zag i Drac Màgc s’han trobat al Vendrell amb motiu de la jornada del 20 de novembre,  on han reprès la tradicional trobada de sector on reivindiquen els drets dels infants.
El matí ha començat amb una dansa conjunta dinamitzada per l’esplai amfitrió, el Zig-zag, i seguidament els infants s’han repartit en funció del grup d’edat per diferents espais i han realitzat diverses activitats relacionades amb el 20 N.
Després de dinar, el grup de joves ha preparat un manifest i la resta de grups han fet pancartes que han pogut utilitzar i lluir a la manifestació que han celebrat tots els grups conjuntament pels carrers del Vendrell, acompanyats d’una batucada del municipi.
Tot seguit, s’ha posat punt i final a la manifestació amb un acte unitari on els grups de joves han fet la lectura del manifest i tothom ha pogut gaudir d’un berenar conjunt.
Ha sigut un dia ple de cohesió i reivindicació dels esplais del sector!