El maig de fa 4 anys, en un context d’eleccions europees, el Partit Popular organitzà un míting a Vilanova i la Geltrú, amb la presència de Cristòbal Montoro, Alícia Sánchez i Santiago Fisses.

Aquell dia els moviments socials del nostre poble van acudir a la cita per deixar ben clar que un partit que elabora polítiques d’austeritat a la classe treballadora, mesures antisocials, retallades, atacs constants a l’educació i a la sanitat pública, que perpetua la dominació dels homes cap a les dones, no era benvingut a Vilanova per difondre el seu missatge enganyós i intolerant.

Durant la manifestació el comboi popular es va saltar tots els protocols de sortida, sense dubtar el primer cotxe va travessar la manifestació a una velocitat exuberant, tant que alguns dels manifestants van haver de saltar per no ser atropellats. Un policia Local, que després seria condecorat per la “brillant” actuació que va realitzar aquell dia, va carregar contra les assistents, 5 van ser les persones que van resultar ferides, totes elles amb cops de porra per sobre de la cintura (actuació il·legal i que viola els mateixos protocols de la policia).

D’aquell dia, van resultar 10 persones encausades, fet que canviaria les seves vides i les de les persones més properes del seu entorn. Una era menor llavors, i ja ha sigut jutjada i condemnada, a passar tots els cap de setmana d’un estiu reclosa a casa, amb visites constants de la policia. I a pagar una indemnització de quasi 800€ al policia local que va carregar contra els manifestants.

Ara els hi toca a les 9 de Vilanova, joves compromeses amb els moviments socials, polítics i culturals de la seva Vila, persones que ofereixen hores i hores a fer d’aquesta societat un món millor, s’enfronten a un total de 29 anys de presó i 10.000€ en concepte de multes, una d’elles a 8 anys i 5 més a 4 anys. Entre aquestes 5 hi ha una monitora de l’esplai Drac Màgic de Vilanova i la Geltrú, i dues més són exmonitores.

Els moviments juvenils (sigui quin sigui el seu caire) es criminalitzen i judicialitzen amb molta facilitat per
part de l’Estat. És per això que Esplais Catalans donem el màxim suport als 9 de Vilanova, perquè si la repressió no s’atura, nosaltres tampoc.
Esplais Catalans convidem a participar a la manifestació el pròxim 22 de juny a Vilanova i la Geltrú, l’acte final de la campanya en suport a les 9 de Vilanova abans de l’inici del judici del 25 de juny.