Avui, Onze de Setembre de 2015, Catalunya celebra la Diada Nacional en un context complicat tant en el front nacional com  social. L’encara situació precària de moltes famílies, després de més de cinc anys de crisi continuada, així com l’atur i la precarietat laboral, especialment per a les persones joves, o la pobresa infantil i el nombre de desnonaments que patim, ens allunyen de tenir la societat que voldríem. Per altra banda, Catalunya està immersa en un procés social i polític per definir la seva relació amb Espanya i el model de país que es vol tenir.  La Diada d’enguany se centrarà, sobretot, en la reivindicació del dret a l’autodeterminació del poble català i el seu exercici efectiu, amb importants mobilitzacions promogudes des de diverses organitzacions de la societat civil.

Des d’Esplais Catalans volem expressar el màxim respecte per aquests actes i convocatòries, alhora que reafirmem el nostre compromís i convenciment que només a través de les urnes es podrà decidir quin és el camí ha de prendre Catalunya. Entenem que les eleccions convocades pel 27 de setembre són un pas més per definir la voluntat de la ciutadania catalana.

Esplais Catalans assistirem com cada any a l’ofrena floral al monument de Rafael Casanova juntament amb la resta del Moviment Associatiu Juvenil (MAJ) i seguirem amb atenció la resta d’actes i mobilitzacions de la Diada.

Finalment, des d’Esplais Catalans volem desitjar a totes les persones i esplais una bona Diada Nacional, on la infància, la joventut i la ciutadania en el seu conjunt prenguin la veu i en siguin les protagonistes, per tal d’avançar cap a una societat més participativa, cohesionada i justa.

11 de setembre de 2015