Després d’una legislatura amb àmplies mobilitzacions socials contra la reforma de la llei a l’avortament, que van provocar finalment la dimissió del ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, el govern espanyol ha decidit ara tirar endavant una reforma limitada de la llei, de forma ràpida i discreta. La proposició de llei presentada impedirà que les menors de 16 i 17 anys avortin sense el permís de les seves famílies.

Com ja vam manifestar en una resolució aprovada a l’Assemblea General Ordinària de 2013, Esplais Catalans volem mostrar el nostre rebuig a aquesta reforma que limita el dret de les dones al propi cos i, en aquest cas, situa a les menors en una situació de vulnerabilitat. Segons diversos informes, com el de l’Associació de Clíniques Acreditades per la Interrupció de l’Embaràs (ACAI), les menors que avorten i no informen les seves famílies no superen el 13% del total i sovint es troben en situacions de maltractament familiar. Aquest mateix informe assenyala que aquesta reforma de la llei –que està tirant endavant el govern del PP- condemnarà a aquestes noies a “una maternitat forçada i a la marginalitat”, amb risc per a la seva salut.

Per tot això, ens posicionem en contra de la reforma i ens sumem a les mobilitzacions que es convoquin per rebutjar-la, com la convocada per la Campanya pel Dret al Propi Cos avui, dimecres 18 de febrer, a les 19 hores davant de la delegació del govern de Barcelona (carrer Mallorca 278).

 Per un avortament lliure i gratuït!