Més de 250 monitors de 66 esplais han participat en el plenari del màxim òrgan de decisió de l’associació, que es va celebrar el diumenge 27 de novembre al Centre Cultural de Granollers

Monitors i monitores de 66 esplais federats a Esplais Catalans-Esplac van celebrar el diumenge al Centre Cultural de Granollers el plenari de la 35a Assemblea General Ordinària, el màxim espai de decisió de l’entitat. Dissabte un centenar de monis ja havien treballat en diferents grups de treball les línies estratègiques dels projectes més importants del Pla de Treball, convertint l’AGO del 2016 en la primera d’Esplac que es desenvolupa durant tot el cap de setmana. El diumenge, dia del plenari de l’assemblea, van participar 258 monitors i monitores de 66 esplais d’arreu del territori van debatre i aprovar els principals projectes de l’associació per l’any vinent, així com les resolucions i posicionaments de l’entitat. Un d’ells ha estat la reivindicació de la plena ciutadania dels infants i del seu dret a ser escoltats. Com va destacar la presidenta d’Esplac, Irene Torrecilla, en el seu discurs a la cloenda, “la participació infantil és un dels nostres pilars i no volem que sigui així només a l’esplai. Volem que els infants puguin participar arreu i se’ls reconegui com a persones amb veu i vot».

Els esplais també van reclamar una major presència i reconeixement de les entitats d’educació en el lleure a la societat i als mitjans de comunicació. «En els moments difícils per les nostres entitats sí que es fa ressò, sense escatimar detalls, del tipus d’entitat que ha estat la responsable dels fets i es desvaloritza la nostra feina positiva», apunta la resolució aprovada a l’Assemblea. I apunta, a més que «la nostra tasca diària es mereix un espai en els mitjans de comunicació, tal com el tenen altres agents educatius».

A l’AGO es va aprovar també una tercera resolució de rebuig a la islamofòbia. Esplac es compromet, entre altres coses, a treballar per a què els esplais esdevinguem espais d’inclusió educativa, i que eduquin des de la interculturalitat i condemna qualsevol atac violent cap a persones o entitats per motius de fe, pensament o culte personal.

Primer esplai a Lleida!

Enguany, set nous esplais han entrat a formar part de la federació: l’esplai A-Munt (Sabadell), l’esplai Santa Eulàlia (Santa Eulàlia de Ronçana), l’esplai Minuatx (Manresa), l’esplai El Pas (Palafolls), l’esplai Medinyà (Medinyà), l’esplai La Flama (Sant Quirze del Vallès) i l’esplai Magdalena (Lleida). Amb l’entrada d’aquest últim, Esplac està present per primera vegada a Lleida i compta amb esplais a les quatre províncies de Catalunya. Actualment, som 106 els esplais que formen part d’Esplac!

Com a cada Assemblea General, els esplais han debatut, esmenat i aprovat els principals documents del nou curs i de l’antic: la Memòria del curs 2015-16, el Pla de Treball 2016-17 i el Pressupost del 2017. A més, en una Assemblea Extraordinària a l’inici del dia es va aprovar la modificació del Reglament de Règim Intern i els Estauts de l’associació.

Presentació del tràiler del documental dels esplais

A la cloenda de l’assemblea, es va presentar en exclusiva el tràiler del documental “Transformar Educant”, el documental dels esplais catalans, que s’estrenarà al febrer de 2017. Aquest projecte, realitzat per la productora Camille Zonca i finançat parcialment a través d’una campanya de micromecenatge, pretén explicar com funcionem els esplais a través de personatges històrics, monitores i infants de diferents esplais. El documental, realitzat per la productora Camille Zonca i finançat parcialment a través d’una campanya de micromecenatge, s’estrenarà al febrer de 2017. Estigueu atentes, el publicarem per xarxes el proper 1 de desembre!

Podeu veure les fotos de l’#AGOEsplac16 penjades a Facebook clicant en aquest enllaç!