Esplais Catalans, MCECC i Fundesplai han estat premiats als premis de la Fundació Josep Irla 2022

La Fundació Josep Irla ha premiat el moviment dels esplais amb el Memorial Lluís Companys, en un any dedicat a la joventut. El premi, que s’ha entregat de forma conjunta a Esplais Catalans, MCECC i Fundesplai, reconeix la tasca dels esplais del territori i del jovent voluntari d’arreu del territori, així com l’autoorganització i la democràcia interna dels esplais.

Carmen Alonso-Villaverde i Pau Casanovas, presidenta i vicepresident d’Esplac, han reivindicat un model d’esplai laic basat en el voluntariat i l’associacionisme. A més, han aprofitat per evidenciar la invisibilització i les dificultats que pateix l’associacionisme educatiu:

“Calen més recursos públics per realitzar la nostra tasca educativa. Continuem creixent i les subvencions estan estancades”.

A banda, han posat sobre la taula les línies de treball actuals de l’entitat, exigint locals dignes, un marc normatiu propi, més cobertura als mitjans públics i el reconeixement de la veu dels infants a l’hora de crear les polítiques públiques.