El dissabte 6 de maig a les 18:00h a Plaça Universitat es realitzarà la manifestació unitària de Deslocalitzades: es busquen locals dignes!

El pròxim dissabte 6 de maig es durà a terme la manifestació unitària de la campanya Deslocalitzades: Es busquen locals dignes!, impulsada des d’Esplais Catalans i amb adhesions d’altres entitats d’associacionisme educatiu com Acció Escolta, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, Escoltes Catalans, Moviment d’Esplais Cristians de Catalunya i Casals de Joves.

La campanya fa una crida a la mobilització per exigir locals dignes on poder realitzar la tasca educativa esplais, caus i altres entitats de lleure educatiu.
Entre els reclams de la concentració, millorar la situació de l’estat actual dels locals dels esplais i caus. Algunes de les problemàtiques més destacades són la impossibilitat d’oferir un local a tots els esplais, així com la pujada dels preus del lloguer, que alimenta que els esplais, caus i entitats de lleure es trobin cada cop més sovint amb impossibilitat de pagament o en condicions indignes.


Entre altres demandes concretes de la campanya hi ha el reclam de cessió d’espais municipals a aquells esplais i agrupaments que no disposin de local o la millora dels convenis i les infraestructures dels esplais i agrupaments que actualment fan us d’un espai municipal. A més, s’exigeix que es tinguin en compte les necessitats dels esplais i es faci un acompanyament des de les institucions a aquelles entitats que deixen el seu anterior local per raons ideològiques o a causa de la crisi de l’habitatge.

La campanya Deslocalitzades se suma a les demandes del CJB per Barcelona que exposa que només 1 de cada 10 locals de caus i esplais de la ciutat de Barcelona compleix les 11 condicions per un espai digne. Es poden consultar al seu web les dades i la infografia, així com la campanya de difusió a les xarxes socials del CJB: Twitter i Instagram.

Els horaris de les accions previstes són els següents:


Concentracions descentralitzades (MATÍ)
Esplais, caus i entitats de lleure preparen la manifestació fent pancartes i cartells i preparant els lemes per anar cap a Plaça Universitat a la tarda.

Manifestació Unitària a Barcelona (TARDA)

  • 18:00h a Plaça Universitat.
  • El recorregut finalitzarà cap a les 19:00h a Plaça Sant Jaume, on es farà la cloenda de l’acte amb la lectura del manifest.