Aquest passat cap de setmana va tenir lloc la HackEra, una marató de programació de la nostra intranet amb un total de 20 participants.

Durant tot el cap de setmana, 11 i 12 de maig, 20 participants han estat programant la nostra nova intranet (l’Era), una experiència molt intensa però gratificant!

El cap de setmana ha consistit en programar dia i nit sense interrupció, menjant pizza i d’altres coses de picar que ens permeteren mantenir-nos desperts tota la nit. Durant la nit vam ser un total de 9 persones i entre totes vam sumar com a molt 10 hores de descans!

Des del punt de vista tècnic, el repte era molta gran: aconseguir que tot de persones, la majoria de les quals mai havien fet servir el llenguatge i les tecnologies amb les que està feta l’Era, poguessin produir algun resultat. El vam superar de lluny i vam aconseguir tenir varis resultats tangibles. Alguns de més rellevants i alguns de més humils, però tots útils i això ens omple d’orgull! Per tant, creiem que la hackera ha estat un èxit absolut. Hem aconseguit motivar moltes voluntàries en el desenvolupament de l’Era i estem més aprop de construir una comunitat de desenvolupament sòlida i consolidada que respongui a les necessitats de l’entitat. Hem reduït l’espai que hi ha entre els esplais i la tecnologia!

Estem molt agraïdes per la col·laboració de la Lleialtat Santsenca, l’espai ens va anar molt bé i va permetre poder tirar endavant el projecte. També amb CoopDevs que van venir a fer ajudar-nos a enforcar el futur que ens espera a partir d’ara.

En definitiva, la valoració de totes les participants va ser molt bona. Tenen ganes de seguir amb el projecte de crear una comunitat de desenvolupament i el model que més suport té ara mateix és el de reunir-nos periòdicament a més de fer un esdeveniment anual com la hackera. Ara l’Equip de Coordinació recollirà tot el que ha passat i junt amb l’Àrea d’informàtica de la Secretaria Tècnica treballaran per donar una resposta a les motivacions de les participants i les necessitats d’Esplac, els esplais, les monitores i les participants.

Properament podreu llegir una crònica a la revista del Som Esplai amb més detall!