Aquest passat cap de setmana el Sector Bages i Berguedà i el Ripollès, Osona i Moianès (ROM) han realitzat la tradicional Trobada de Monitores d’inici de curs, que inclou l’Assemblea General Ordinària del Sector!

Des de fa uns anys, durant la tercera setmana de setembre, els sectors Bages i Berguedà i el ROM celebren una trobada de monitores i monitors d’inici de curs. Aquesta serveix perquè els equips nous es puguin conèixer i perquè les monitores i monitors que ja hi porten un temps es puguin retrobar. Aquest any s’han celebrat paral·lelament a Sallent, per part del Bages i Berguedà, i a la casa de colònies Mas Pujolar de Viladrau, per part del ROM. En el primer cas hi van assistir 104 monitores de 8 esplais del sector, tot un èxit! En el segon, 36 monitores de 5 esplais.

En el cas del Bages i Berguedà el dissabte va començar amb la benvinguda i inscripcions, i la separació per grups per realitzar les 4 formacions que s’havien escollit: Rols i Relacions de Poder dins l’Assemblea, Excursionisme, Salut Mental, en parlem?, i Foment de la Participació Interna. A continuació es va fer un dinar que va seguir amb un joc de coneixença per donar la benvinguda als tres esplais nous: Can Cristu, Safa i Xicoies! Un cop fetes les presentacions va començar l’Assemblea General del Sector. En ella es van decidir els objectius i les activitats per aquest nou curs. A la vegada es van pensar les comissions que haurien de dur a terme aquestes accions. Com a trets rellevants, el sector vol apostar per la cohesió d’aquest, ja que aquest últim curs han entrat uns quants esplais nous. A més, van tornar les trobades per grups d’edat, una activitat molt típica del sector que s’havia deixat de fer a causa de la Covid-19. Finalment també es va decidir que es crearia un protocol contra agressions al sector. Després d’això va ser el moment del sopar, van fer algun joc de nit i van dormir acampant al mateix espai de l’Escorxador.

El cap de setmana del Sector Ripollès, Osona i Moianès va començar amb l’arribada de les monitores i els monitors a la casa de colònies i l’inici de l’Assemblea General de Sector, on es van decidir les activitats d’aquest nou curs (DUDI, Matinal Formativa, seguida d’una calçotada, i el dinar de final de curs), es van calendaritzar, i es va votar la memòria del curs passat. A la tarda es van fer dues formacions en mans de l’Escola Lliure el Sol que van ser escollides a partir de les necessitats expressades pels esplais del sector. Aquestes van ser: Detecció i Prevenció del Bullying i Detecció, Prevenció i Actuació de l’Abús Sexual Infantil. A la nit es va fer un sopar a base de pa amb tomàquet (també un clàssic del sector), seguit d’un joc de nit preparat per l’Equip General de Sector (EGS). L’endemà al matí, el sector es va despertar amb un concurs de pastissos!

Els dos sectors van valorar de manera molt positiva tenir un espai presencial per retrobar-se, ja que s’havia trobat a faltar el curs passat!

 

Fotografies del Sector Bages i Berguedà:

 

Fotografies del Sector Ripollès, Osona i Moianès: