Aquest dilluns 18 d’octubre, el Sector Barcelona ha celebrat la seva última Assemblea General Ordinària de Sector amb 22 esplais participants i més de 60 assistents. 

El Sector Barcelona s’acomiada en la seva última AGO conjunta en què els esplais han aprovat la seva dissolució i conseqüent creació dels nous sectors Barcelona Sud, Barcelona Oest i Barcelona Nord-Est.

L’Assemblea s’ha dut a terme a l’Espai Jove La Fontana, seu provisional dels esplais Matinada-Pòrtics i Espurna de Gràcia, i ha comptat amb la participació de 59 monitores i monitors referents dels esplais de Barcelona, l’Equip General de Sector, les Coordinadores de Projectes de Sector i representants de l’Equip de Coordinació d’Esplac. 

Amb l’aprovació de la separació del Sector Barcelona en tres nous sectors, s’ha formalitzat un procés que culminarà a l’AGO d’Esplac del proper cap de setmana 26 i 27 de novembre, en què els subsectors Gregal, SantsAntxample i Gracioles es portaran a votació per esdevenir tres sectors autònoms, Barcelona Nord-Est, Barcelona Sud i Barcelona Oest, respectivament.

L’Assemblea ha aprovat, a més, el Pla de Treball del curs 2022-23, amb les activitats de sector que es duran a terme de forma majoritàriament separada per sectors, així com la memòria del curs passat. 

En les properes reunions de sector de novembre i desembre, previsiblement, se celebraran Assemblees General Extraordinàries en els sectors de nova creació, en què es votaran les diferents noves incorporacions als Equips Generals de Sector (EGS), així com el Pressupost del curs 2022-23.