Del 4 al 9 de novembre el grup d’Esplac que participa al projecte “Amplifying Voices” va realitzar la seva estada a Montreal.

La seva estada al Canadà va consistir en una trobada de més de 130 joves de diferents entitats de l’IFM-SEI i del Canadà durant 4 dies. Aquesta trobada es realitzava cada dia de 9h a 18h de la tarda en un espai autogestionat anomenat Batiment 7  gestionat per un col·lectiu sense ànim de lucre que reuneix ciutadans/es i col·lectius d’economia social i solidària i col·lectius culturals.

Durant aquests 4 dies, es van realitzar diverses activitats i formacions: jocs i dinàmiques de coneixença, normes de convivència inclusives, espais de meditació (Mindfulness), i formacions com: Media training, Collective action planning, Anti-oppression and creating brave spaces, Formal and non-formal education…

També van tenir un espai on tots els grups participants de cada país feien una presentació/perfomance del projecte que duien a terme i posteriorment es donava feedback als projectes per poder-los ajudar a millorar. A més a més, el grup d’Esplac ve tenir un espai durant una tarda per poder parlar sobre la situació que estava vivint Catalunya a causa de la Sentència del Procés. 

Durant la setmana que va durar el projecte, quan sortien a les 18h aprofitaven per anar a visitar diferents barris de Montreal, sopar a algun lloc i així fer cohesió amb el grup. A més a més, el cap de setmana algunes van aprofitar per visitar Quebec city!

L’experiència va ser d’allò més enriquidora, i després de conèixer els projectes dels altres països i d’haver fet formacions relacionades amb la creació i ideació de campanyes, el grup d’Esplac torna amb moltes idees i ganes de continuar amb el seu projecte sobre “la consciència de la petjada ecològica de les joves associades a l’hora de viatjar” per tal que pugui arribar a molta gent i esdevingui una eina útil pels esplais i per Esplac.

 

Amb la col·laboració de: