El passat diumenge 26 de maig ens vam trobar a Palau-Solità i Plegamans monitores i monitors dels esplais El Botó (esplai amfitrió, de Palau -Solità), l’Eixam (de Rubí), la Fera (de Terrassa), el Clupi (de Cerdanyola del Vallès) i l’esplai Farfalla (de Terrassa i pròxima incorporació al sector) per celebrar una nova edició de les barbacoes formatives del sector Vallès. En aquesta ocasió, vam voler treballar la diversitat cultural al sector, vinculant-lo amb la revisió del Projecte educatiu d’Esplac.

Per poder aprofundir sobre aquesta temàtica vam comptar amb el Guille, formador de l’Escola el Sol. De la seva mà, i amb les aportacions de les monitores i monitors (26 en total) vam poder treballar algunes claus sobre les diferencies culturals i com aquestes, en funció de la seva gestió, poden ser factors de cohesió i enriquiment, o bé font de conflictes i separacions. En qualsevol cas, la conclusió va ser que el rol del monitor/a és clau per poder conduir correctament aquesta realitat humana que és la de la diversitat.

I després de les reflexions i debats pedagògics, vam arribar a la part més lúdica, amb propostes de jocs que la comissió encarregada de muntar la barbacoa formativa va preparar. Sens dubte, vam comprovar que alguns monitors del sector estan molt penjats. I Com marca la tradició, per finalitzar vam compartir la carns que cadascun havíem portat i una sobretaula digna d’un sector potent com és el Sector Vallès.

Amb aquesta barbacoa hem finalitzat les activitats de sector d’aquest curs, preparant-nos ara per la gran traca final, les activitats d’estiu. Volem agrair a la comissió organitzadora de la barbacoa (formada per monitores i monitors de 4 esplais) per agafar el lideratge i coordinació de l’activitat, així com als polítics i tècnics que l’han fet possible. Fins la propera.