El cap de setmana del 20 i el 21 d’octubre el sector Maresme va organitzar una trobada de monitors i monitores. Dissabte a la tarda es va dedicar a fer formacions per als monitors i monitores i, el matí de diumenge, a l’AGO del Sector.

Les tres formacions que els monitors i monitores podíem escollir eren: Campaments ecològics, Treball amb adolescents i Autoritat vers autoritarisme. En cada una d’elles formadors i monitors, vam poder intercanviar idees, experiències, motivacions… per fer més rica i dinàmica la jornada.

Quant a la formació de Campaments ecològics es va parlar sobre les precaucions que s’han de prendre a l’hora de decidir on, quan i quants anirem de campaments, com autogestionar uns campaments, on podem trobar menjar ecològic, la possibilitat de fer tractes amb els pagesos de la zona… A més, es van comentar petits trucs per saber com depurar l’aigua bruta i com fer latrines.

Quant a la formació de Treball amb adolescents es va reflexionar sobre temes com les expectatives que creem al nostre grup, quin hauria de ser el paper d’un monitor o una monitora del grup d’adolescents, etc. A més es va crear un ambient i un espai de debat on els monitors i monitores podien exposar les seves experiències, inquietuds i qüestions personals. Amb l’ajuda de les diferents aportacions, doncs, vam poder extreure conclusions clares per tal d’afavorir un bon treball i funcionament del grup d’adolescents.

Pel que fa a la formació Autoritat vers autoritarisme, el debat va ser el protagonista principal. Els monitors i monitores la valoren com una formació molt enriquidora i amena en què van poder compartir i aclarir els seus dubtes i les seves inquietuds respecte el tema que ens ocupava. L’experiència de ser la primera formació impartida per un dels formadors provinents de l’associació de mestres Rosa Sensat es va valorar molt positivament per part dels participants.

Acabades les formacions, els monitors amb molta energia encara per donar, vam fer alguns jocs i dinàmiques per a conèixer -nos millor i fer cohesió del sector. Seguidament, vam sopar tots junts, en rotllana, al pati de Can Gaza i vam seguir la nit amb guitarres, molta música i diversitat de cançons que van fer de la nit una vesprada màgica i entretinguda.

Diumenge al matí, després d’un bon esmorzar per agafar forces, vam continuar el cap de setmana amb l’Assemblea General Ordinària del sector. En aquesta reunió es va fer, primerament, un repàs de la memòria, les línies i les accions del curs anterior. Després vam acomiadar a alguns membres de l’Equip General de Sector per presentar i votar als nous membres que voldran ser-ho aquest curs. Per últim, es va fer un repàs de les noves accions del curs proposades pels monitors i monitores dels nostres esplais.

Per acabar aquest cap de setmana, no podia ser d’una altra manera que fent un acomiadament tot cantant la cançó “És l’hora dels adéus” i donant, fins l’últim moment, tota l’energia de l’esplai que no deixa de créixer al Maresme.

Alba Navarro, monitora de l’esplai La Tribu