El tema de la formació serà els efectes del colonialisme

El centre juvenil “Lidice Haus” de Bremen (Alemanya) organitza aquest setembre una formació internacional per a monitores i treballadores en l’àmbit de la joventut sobre els efectes del colonialisme. La formació té com a objectiu sensibilitzar, informar i habilitar el diàleg sobre patrimoni colonial a Europa i transferir-lo als reptes i qüestions de les pràctiques de treball amb joves i l’educació no-formal avui en dia.

La formació tindrà lloc del 22 al 28 de setembre de 2018 a Bremen, al nord d’Alemanya, ciutat estratègica pel seu port durant el temps del colonialisme. Els objectius específics son:

  • Aprendre més sobre la història colonial dels diferents països europeus i el seu impacte en la societat actual.
  • Questionar les narratives eurocèntriques i la seva influència en l’escriptura de la història i l’auto-percepció com a europeus.
  • Comparar els enfocaments de com els diferents països/societats/governs s’ocupen del seu patrimoni colonial.
  • Visualitzar i debatre sobre els reptes i els obstacles per als treballadors i educadors juvenils a l’hora de fer front a la persistència de narratives colonials i estructures de poder en les realitats de la vida dels joves d’Europa.
  • Construir exemples de bones pràctiques animant els participants a desenvolupar i planificar enfocaments concrets per a l’acció i conceptes educatius en el seu camp específic del treball amb joves.

Informació Pràctica:

Dates: 22 al 28 de setembre
Lloc: Bremen (nord d’Alemanya)
Places: 3 places per monis d’Esplac
Requisits: ser membre d’Esplac i tenir més de 18 anys.
Quota d’inscripció: 50 euros
Cost de desplaçament: subvenció de fins a 275 euros per participant
Clica AQUÍ per a llegir els criteris de selecció.
Inscriu-te AQUÍ fins  l’1 de juliol (després Esplac farà un procés de selecció intern).