Jornades de Lleure i Feminismes

Les Jornades de Lleure i Feminismes (anteriorment Jornades de Lleure i Sexisme) són un espai de trobada entre l’associacionisme d’educació en el lleure (o associacionisme educatiu) i el moviment feminista i LGBTIQ. Són un espai que neix de la necessitat d’algunes entitats d’afrontar la qüestió sexista, com a conseqüència d’una anàlisis prèvia: també a les associacions educatives es reprodueixen rols, dinàmiques i formes de relació sexistes.

Així doncs, la voluntat és trobar un espai comú entre els dos mons, bàsicament per dos motius:  D’una banda, perquè l’associacionisme educatiu (Casals de Joves, Esplais i Agrupaments) integri en la seva tasca de transmissió de valors, la perspectiva de gènere. De l’altra, perquè les entitats feministes i LGBTIQ facin arribar el seu discurs més enllà dels àmbits habituals i puguin transmetre’l a agents que cada dia treballen amb infants i joves.

Així doncs, la idea és trobar un espai de col·laboració que ens permeti, a totes i totes estendre discursos, teixir complicitats i intercanviar experiències.

La XII edició de les Jornades de Lleure i Feminismes tindrà lloc el diumenge 26 d’octubre de 2022 a la Masia de la Guineueta (Nou Barris, Barcelona). Teniu més informació al final d’aquesta pàgina i al blog de les jornades.

Visita el blog de les Jornades!

Edicions de les Jornades de Lleure i Feminismes

Notícies relacionades